Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 09-03-2009

Aanrijding

UTRECHT In de nacht van zondag 8 op maandag 9 maart vond op de Graadt van Roggenweg een aanrijding plaats waarbij een bestelbusje over de kop sloeg en op de trambaan terecht kwam.

Rond 00.55 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op de Graadt van Roggenweg. Ter plaatse troffen agenten een bestelbusje op zijn kop aan. De bestuurder was op eigen kracht uit zijn busje gekropen en werd door ambulancepersoneel behandeld. De 21-jarige bestuurder uit Frankrijk was de macht over zijn stuur kwijt geraakt. De auto was gaan slippen en een aantal maal over de kop geslagen.

Uiteindelijk kwam het busje tegen een pilaar van de stroomvoorziening van de tram tot stilstand. Het totale tramverkeer werd stilgelegd. De pilaar van de stroomvoorziening werd dusdanig beschadigd dat hij vervangen moest worden. De bestuurder werd met onbekend letsel naar het Ouderijnziekenhuis gebracht.

Rijden met ongeldig rijbewijs

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 8 op maandag 9 maart een man aangehouden omdat hij met een ongeldig rijbewijs in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over de Atoomweg rijden. Via de Meldkamer werd het kenteken opgevraagd. Hieruit bleek dat de bestuurder geen geldig rijbewijs meer had. Ter hoogte van de Afrit van de Rijksweg A 2 kreeg de man een stopteken. De 27-jarige bestuurder uit Utrecht werd gecontroleerd. Het bleek dat hij een ongeldig rijbewijs had en dus niet had mogen rijden. Tevens kon hij zich niet legitimeren. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Zondagavond vond bij een sportcomplex aan de Laan van Maarschalkerweerd een inbraak plaats. De verdachte kon op heterdaad worden aangehouden.

Een medewerker van een sportcomplex aan de Laan van Maarschalkerweerd sloot even voor elfen de kantine. Toen de man net weg was, kreeg hij een inbraakalarm en ging snel terug.

Eenmaal terug bij de kantine zag hij dat er aan de achterzijde een ruit was vernield. De man riep naar binnen of er iemand was. Uiteindelijk kwam een 36-jarige man uit Utrecht naar buiten lopen en gaf zich over een de medewerker. De politie werd gebeld en nam de Utrechter mee naar het bureau.

Poging diefstal auto

UTRECHT Zondagavond heeft de politie drie jongens aangehouden omdat zij een auto aan het stelen waren.

Omstreeks 17.55 uur kwamen agenten de Van Eysingalaan inrijden en zagen een groepje van vijf personen wegrennen bij een auto. De achtervolging werd ingezet. Twee jongens, 15 en 16 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden. Even later kon een derde verdachte, 14 jaar uit Utrecht, op de Van Kleffenslaan worden aangehouden. Bij de auto bleek dat er een zijruit was ingeslagen en het portierslot was vernield. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie doet nog onderzoek naar twee medeverdachten.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Op de Croeselaan heeft de politie een man aangehouden omdat hij geprobeerd had in te breken bij een woning aan de Stalpaert van de Wielenstraat.

Door getuigen werd omstreeks 12.35 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een man zich verdacht gedroeg bij een woning aan de Stalpaert van de Wielenstraat. De man had een aantal malen geprobeerd een woning open te maken. Toen dat niet lukte, ging hij ervandoor. Agenten zochten aan de hand van het opgegeven signalement in de omgeving naar de verdachte. Op de Croeselaan zagen agenten de man lopen. De 21-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanhoudingen en bekeuringen bij overlast- en verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft vrijdag 6 maart een controle gehouden op verkeersgedrag én overlast. Dit gebeurde op verschillende locaties in de binnenstad van Utrecht. Agenten letten met name op overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening, zoals het gebruik van harddrugs of alcohol op straat, of het treffen van voorbereidingen om te gebruiken, groepsvorming, wildplassen en verkeersovertredingen.

Vanaf 16.00 uur controleerden tientallen agenten in de binnenstad. Tijdens de actie zijn in totaal vier aanhoudingen verricht voor overlast. Agenten deelden één gebiedsontzegging uit voor Hoog Catharijne. Een 53-jarige aangehouden man uit Utrecht stond gesignaleerd en had nog 203 dagen hechtenis tegoed. Hij is ingesloten.

De politie schreef 10 bekeuringen uit voor overlastgevend gedrag en nog eens 11 bekeuringen voor verkeersovertredingen zoals door rood licht of zonder verlichting rijden.