Vlaamse Overheid

Geluidsschermen voor Beervelde (Lochristi)

Vlaamse overheid

maandag 9 maart 2009

Op zaterdag 14 maart 2009 start Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen met de plaatsing van geluidsschermen langs de E17 ter hoogte van Beervelde (Lochristi). Er komen schermen in beide rijrichtingen. De Vlaamse overheid investeert 2,2 miljoen euro voor de realisatie van dit project. De werkzaamheden zullen duren tot juli 2009.

In de richting van Antwerpen komen er schermen voor de afrit naar Lochristi. In de richting van Gent komt er zowel voor als na de afrit geluidswering (zie kaart in bijlage). Het gaat om houten, geluidsabsorberende schermen van 3,6m tot 4,2m hoog. Ze zullen de geluidsoverlast voor de omwonenden aanzienlijk verminderen.

In het weekend van 14 maart wordt de signalisatie richting Gent aangebracht; in het weekend van 21 maart is de rijrichting Antwerpen aan de beurt. Op de zaterdag van beide weekends zal de verkeershinder groot zijn, omdat dan de tijdelijke markeringen aangebracht zullen worden. Het verkeer zal er tijdelijk over één rijstrook moeten.

Tot het einde van de werken kan het verkeer over drie versmalde rijstroken. Deze verkeerssituatie start op maandag 16 maart richting Gent en op maandag 23 maart richting Antwerpen. Het op- en afrittencomplex Beervelde blijft de volledige duur van de werken open. Er zal wel een versmalde doorgang zijn aan de op- en afrit in de richting van Gent.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Gorik De Koker, Agentschap Wegen en Verkeer, Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, Bollebergen 2B bus 12, 9052 Oudenaarde Tel: 09 241 74 41
Email: gorik.dekoker@mow.vlaanderen.be

Bijlagen:


* Ligging Geluidsschermen Beervelde(WORD DOCUMENT, 465 KB)