Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN AANGEREDEN
FEYENOORD-RIDDERSTER / AFRIKAANDERWIJK - Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagmiddag rond drie uur op de Pretorialaan aangereden door een auto. Volgens getuigen rende de man zonder te kijken de weg over. Hierop kon een automobilist hem niet ontwijken en reed hem ondanks te remmen aan. De voetganger liep letsel op aan zijn been. De politie onderzoekt de zaak.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

NIEUWE-TONGE - Een 36-jarige inwoner uit Oude-Tonge en een 58-jarige man uit Nieuwe-Tonge zijn zondag aan het begin van de avond aangehouden voor vernieling van ruiten. Rond tien voor half zes meldde een 33-jarige vrouw dat haar ex-man een ruit van haar woning aan de Prins Bernhardstraat had ingegooid. Haar vader die dit hoorde werd zo boos dat hij vervolgens een ruit van de woning van de 36-jarige Oude-Tongenaar, aan de Van Halenstraat, ingooide. Beide mannen zijn vervolgens aangehouden en meegenomen voor verhoor.


* MAN KRIJGT HUISVERBOD NA HUISELIJK GEWELD

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben zondagochtend een 20-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De verdachte heeft eveneens een huisverbod gekregen. Zondagochtend rond zeven uur heeft de verdachte, onderweg naar hun woning na een avondje stappen, zijn 26-jarige vriendin uitgescholden en geslagen. In hun woning aan de Josephlaan en later in het portiek werd de vrouw mishandeld. De politie werd gealarmeerd, die kort hierna de verdachte arresteerde. De Rotterdammer is in verzekering gesteld en hij heeft een huisverbod gekregen.


* VROUW AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING MET MES

OUDDORP- Een 48-jarige vrouw uit Bruinisse is zaterdagavond aangehouden nadat ze een 18-jarige jongen met een mes had bedreigd. Rond negen uur bedreigde de vrouw de jongen in het zwembad van Port Zelande. De jongen, die deel uit maakte van een groepje, kreeg ruzie met een ander groepje jongeren waaronder de dochter van de verdachte. Het meisje waarschuwde haar moeder die vervolgens de jongen met een mes bedreigde. De vrouw is ingesloten en na verhoor heengezonden.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING RUITEN EN VERZET

SPIJKENISSE - Een 30-jarige Rozenburger is donderdagavond aangehouden nadat hij elf ruiten had vernield. Rond tien over half acht stelden politieagenten een onderzoek in naar aanleiding van een melding dat van een woning aan de Neptunusstraat elf ruiten waren ingegooid. Aan de hand van het opgegeven signalement hielden de agenten de man aan. De man verzette zich direct waarna hij is gepepperd. Dit bracht niet het gewenst resultaat waarna de man, na een korte vechtpartij, is geboeid en is overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL MET GEWELD IN WONING

ROTTERDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een diefstal met geweld aan het Heemraadsplein in Rotterdam-West. Zondagochtend om ongeveer acht uur werd de politie gealarmeerd door een buurman van het slachtoffer, dat deze in zijn woning door twee mannen was beroofd. Het 41-jarige slachtoffer is daarbij licht gewond geraakt. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.


* GETUIGENOPROEP OVERVAL PEPPELWEG
ROTTERDAM - De politie van het district Noord is een onderzoek gestart naar de daders van een overval, vrijdagavond aan de Peppelweg. Omstreeks kwart over tien stapten drie mannen een snackbar binnen aan de Peppelweg. Ze bedreigden het personeel en een paar klanten. Er werd een greep in de kassa gedaan, waarna ze de zaak verlieten met een nog onbekend geldbedrag en te voet vluchtten. De recherche is direct een onderzoek gestart naar het drietal.

Getuigenoproep
De politie van het district Noord is op zoek naar getuigen van bovengenoemde overval. Getuigen van de overval zelf of van het wegvluchten van de drie daders worden verzocht zich te melden. Ook wordt een oproep gedaan aan ieder ander die informatie heeft die verband houdt met de overval.

Heeft u informatie, neemt u dan contact op met de recherche van het district Noord op telefoonnummer 0900-8844 of via 'M' (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.


* MAN GEWOND NA VALLEN MET FIETS
ROTTERDAM - Een 84-jarige man uit Maassluis raakte vrijdagochtend 6 maart omstreeks tien uur op de PC Hooftlaan gewond nadat hij viel met een fiets. Hij liep letsel op aan zijn heup. Ambulancepersoneel bracht hem over naar het ziekenhuis.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR MISHANDELING VROUW

ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van vrijdag 6 maart op zaterdag 7 maart omstreeks half vier op de Noorddijk een 33-jarige man uit Maassluis aangehouden voor mishandeling. Surveillerend politiepersoneel zag de man in een auto rijden op de Noorddijk. Uit controle bleek in de auto een 31-jarige vrouw uit Maassluis te zitten. Zij had verwondingen in haar gezicht. Uit onderzoek bleek dat de man haar geslagen had. Hierop hielden agenten hem aan voor mishandeling en brachten hem over naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR MISHANDELING EX-VRIENDIN

ROTTERDAM - De politie heeft zondagmiddag rond kwart voor één in een woning aan de Lijsterlaan een 38-jarige man uit Maassluis aangehouden voor mishandeling. De verdachte sloeg zijn 36-jarige ex-vriendin uit Maassluis in een woning aan de MGR W M Bekkerslaan. Zij liep hierbij letsel op aan haar hoofd en een beetwond aan een hand. Hierop ging hij er vandoor. Gealarmeerde agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden de man aan in een woning aan de Lijsterlaan. Hij kreeg een huisverbod.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR MISHANDELING STIEFZOON

ROTTERDAM - De politie heeft vrijdagavond 6 maart omstreeks elf uur in een woning aan de Wagenstraat een 44-jarige man uit Maassluis aangehouden. Hij wordt ervan verdacht regelmatig zijn 14-jarige stiefzoon te mishandelen. De jongen uit Maassluis werd door zijn stiefvader meerdere malen geslagen en liep hierbij letsel op aan zijn gezicht. Hierop alarmeerde de moeder van de jongen de politie. Agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in het pand in en hielden de verdachte aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek hij zijn stiefzoon regelmatig te mishandelen. Hij kreeg een huisverbod.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR GRAFFITI
BARENDRECHT - Met behulp van een oplettende 16-jarige getuige heeft de politie vrijdagavond twee Barendrechtse jongens van 14 en 15 jaar oud aangehouden, die graffiti-tags aanbrachten. Rond zes uur meldde de getuige, die zelf ook in Barendrecht woont, dat drie jongens graffiti aanbrachten op diverse voorwerpen. Hij had ze op heterdaad betrapt in het Riederpark waarna ze op weg gingen naar de skatebaan bij de Meerwedesingel. Onderweg brachten ze nog diverse tags aan op een bankje en een paaltje. Ook bij de skatebaan gingen de jongens door met het aanbrengen van graffiti. De getuige waarschuwde de politie die de twee Barendrechters aanhield. De derde jongen had geen graffiti aangebracht en werd niet meegenomen. Het tweetal werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat het drietal de spuitbus bij een bouwmarkt in het Vaanpark hadden gestolen. De andere verdachte wordt hierover binnenkort gehoord. Na overleg met de gemeente Barendrecht wordt gekeken of de schade op de vandalen kan worden verhaald.