Politie Gelderland-Zuid

Zwaar onder invloed tegen lantaarnpaal

Dodewaard, 09-03-2009 o Zondagavond rond half elf kreeg de politie een melding binnen over een botsing aan de Waalbandijk in Dodewaard.

Eenmaal aangekomen bleek het om een éénzijdig ongeval te gaan waarbij een personenauto tegen een lantaarnpaal was gebotst. De bestuurder, een 42-jarige man uit Dodewaard, was met zijn auto na de botsing onderaan de dijk beland. De getuige die de melding doorgaf bij de politie, had de bestuurder van zijn auto weg zien lopen.

Ruim vijf keer teveel
De politieagenten trokken het woonadres van de bestuurder na en onderweg daar naartoe kwamen ze de 42-jarige man tegen. Hij vertelde de agenten dat hij een kroeg had bezocht en erna een aanrijding had gehad. In het kader botsen is blazen mocht de man uit Dodewaard een blaastest afleggen. Hij blies ruim vijf keer meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol waarna hij werd aangehouden. Uit zijn ademanalysetest kwam een resultaat van 1155 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht.

In beslag
De man kreeg een rijverbod van 15 uur opgelegd. Ook is zijn auto is in beslag genomen omdat bleek dat de man reed tijdens een rijontzegging. Zijn proces verbaal is opgemaakt om naar de officier van justitie te sturen.
(13)

Laatst gewijzigd 09-03-2009 12:32 | © Regio Gelderland-Zuid |