Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Portefeuillehouder Yvonne Lammers onthult Het Vindhek Kinkerstraat

9 maart 2009

Zaterdag 7 maart onthulde portefeuillehouder Yvonne Lammers Het vindhek in de Kinkerstraat op de brug Kinkerstraat/ Bilderdijkkade. Het vindhek is een praktisch `kunstwerk' waaraan iedereen gevonden voorwerpen kan ophangen zodat verloren voorwerpen kunnen worden teruggevonden.

Ontmoetingsplek

Met het Vindhek krijgt de Kinkerbuurt één centraal vindpunt voor verloren spullen! Het hek heeft ook een sociale functie. Yvonne Lammers: `Door de komst van het Vindhek heeft de Kinkerbuurt nu een ontmoetingsplek op straat. Jong en oud kunnen gebruik maken van het hek en met het bankje rondom het hek is het het echt een rustpunt in de straat'.

Kunstwerk

Naast een praktische vindplaats is het hek een speels `kunstwerk'. Het hek verandert dagelijks van vorm en kleur door de wisseling van opgehangen voowerpen. Voorbijgangers reageren postitief op het Vindhek en toeristen kijken verwonderend naar dit nieuwe fenomeen.

Het Vindhek is een initiatief van publiciste Annemarieke Weber, haar eerste - provisorische - Vindhek werd in 2006 geplaatst in het Vondelpark. De bouwers/makers van dit hek zijn Arjan Lelieveld van Beebop en Pieter Bik van Metal Unic Specials.

---