FloraHolland



FloraHolland Productcommissie Freesia

FLORAHOLLAND (9 maart 2009) - De FPC Freesia kwam op 3 maart bijeen Bij FloraHolland Aalsmeer. Veel aandacht ging uit naar het beeldmateriaal. Op FloraHolland Aalsmeer wordt bij het veilen een foto getoond. Wanneer een aanvoerder zelf geen foto in de beeldencentrale heeft geplaatst, wordt gebruik gemaakt van een VKC-foto. Een kweker zou zich met een goede foto meer kunnen onderscheiden. Dit geldt met name voor mixpartijen en producten met de code `overig', hiervan zijn geen VKC-foto's beschikbaar. De FPC dringt er op aan veel aandacht te besteden aan het juiste beeldmateriaal.
Het verzoek tot aanpassing van de lengte-aanduiding in de productspecificatie kwam ook aan de orde. Het voorstel betreft om bij de lengte tot en met 35 cm, een sortering in stappen van 1 cm aan te houden. Langere producten kunnen vervolgens in stappen van 2 cm worden aangegeven. Voordeel is dat hierdoor de aanvoerinformatie betrouwbaarder wordt, mede omdat de informatie op alle vestigingen dan weer gelijk is. Verwacht wordt, dat de nieuwe specificatie voor de zomer van dit jaar kan worden ingevoerd.
Vervolgens is door de FPC stilgestaan bij de marktsituatie op de verschillende vestigingen en werd na afloop van de vergadering een bezoek gebracht aan exporteur Danners.