Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Ondertekening Convenant Wonen, welzijn en zorg Uithoorn

print
9 maart 2009
Op 5 maart ondertekent de gemeente samen met de partners het convenant Wonen, welzijn en zorg Uithoorn 2009-2011. Er is al veel bereikt, maar de klus is nog niet geklaard. Daarom is door de gemeente samen met de partners een nieuwe beleidsnotitie opgesteld. Met deze ondertekening bekrachtigen de gemeente en de partners de intenties zoals verwoord in de beleidsnotitie.

Enkele (nieuwe) projecten uit het nieuwe uitvoeringsprogramma:
* stimuleren Opplussen eigen woningbezit

* kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie
* steunpunt vrijwilligerswerk Uithoorn

* Alzheimercafé Uithoorn

* Onderzoek toegankelijkheid Uithoorn 2010

De partners

De beleidsnotitie Wonen, welzijn en zorg Uithoorn 2009-2011 is samen met de partners opgesteld. De partners in Uithoorn zijn:
* Woongroep Holland

* Vita welzijn en advies

* Amstelring

* Ons Tweede Thuis

* Steunpunt Mantelzorg

* Zorgkantoor Amstelland en Meerlanden.

Bij het opstellen van de beleidsnotitie is ook dankbaar gebruik gemaakt van de input vanuit de participatiebijeenkomsten WWZ en het advies van de voormalige adviesraden (Seniorenraad en Participatieraad Gehandicapten) en de nieuwe Wmo-raad Uithoorn.

De beleidsnotitie is besproken in het informatief beraad van 22 januari en op 12 februari heeft de gemeenteraad van Uithoorn een positief besluit genomen.

Nieuwsgierig geworden?

Voor vragen over de beleidsnotitie kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen met de beleidsadviseur de heer Jos van Heeswijk, 0297
- 513 277, email jos.van.heeswijk@uithoorn.nl of de Wmo-website www.wmo-uithoorn.nl raadplegen.

Zittend van links naar rechts: Monique de Vries, Vita welzijn en advies Monique Oudshoorn, gemeente Uithoorn Elke Heidrich, Woongroep Holland

Staand van links naar rechts: Ad van Leeuwen, Ons Tweede Thuis, Harmke van de Fliert, steunpunt mantelzorg Amstelland en Meerlanden Hans van Fulpen, Amstelring Paul Kuyper, zorgkantoor Amstelland en de Meerlanden (Zorg en Zekerheid)
^

* Convenant WWZ Uithoorn

* PowerPoint ondertekening Concenant WWZ Uithoorn maart 2009