Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid

Utrecht, 09-03-2009

Oproep getuigen: Onderzoek naar geweldsincidenten

AMERSFOORT - De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 35-jarige man uit Amersfoort. Het slachtoffer werd op zondag 8 maart rond 04.00 uur in de omgeving van de Lavendelstraat/Groenmarkt door onbekende personen geslagen. Korte tijd later vertrok het slachtoffer met zijn vriendin op de fiets via Langestraat, de Kamp richting de Hogeweg. Zij werden achtervolgd door mannen op een scooter. Vervolgens wilde het stel tussen de twee benzinestations aan de Hogeweg de Sem Dresdenstraat inrijden.

Op dat moment, rond 04.30 uur, reed een stilstaande auto hen hier klem. De mannen op de scooter stapten af en trokken het slachtoffer van zijn fiets. Vier mannen sprongen uit de auto. De zeven mannen sloegen en schopten vervolgens het slachtoffer terwijl hij op de grond lag. Daarna ging de agressieve mannen ervandoor met onbekende bestemming. De Amersfoorter is met kneuzingen aan hoofd, nek, rug en armen in het ziekenhuis opgenomen.

De betreffende auto op de Sem Dresdenstraat is een zwarte Golf GTI met brede banden. De scooter, mogelijk een snorfiets had een zwarte achterzijde en rood/witte voorzijde met verticale strepen. Er zijn geen signalementen bekend van de daders.

De politie is een onderzoek gestart en is nog op zoek naar getuigen van beide geweldsincidenten. Mogelijk hebben personen ook de achtervolging gezien. Tips en informatie kan doorgegeven worden aan de wijkrecherche in Amersfoort via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanhouding heling

AMERSFOORT De politie heeft een 15-jarig meisje uit Amersfoort aangehouden omdat zij op een fiets reed die mogelijk gestolen was. Agenten zagen het meisje fietsen over de Kraanvogelstraat waarbij het opviel dat zij geen werkend achterlicht voer. Bij controle bleek dat het framenummer was weggevijld. Agenten hebben het meisje aangehouden en de fiets inbeslaggenomen. De politie is een onderzoek gestart naar het herkomst van de fiets.