Gemeente Zoetermeer

Winkelcentrum Meerzicht tilt veiligheid naar nog hoger plan

Zoetermeer, 9 maart 2009 - Op woensdag 11 maart om 16.00 uur wordt winkelcentrum Meerzicht gecertificeerd volgens de normen van het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebieden (KVO-W). Hiermee is de eerste stap gezet om de veiligheid in en rond het winkelcentrum naar een nog hoger plan te tillen. Voorafgaand aan de uitreiking van het certificaat, ondertekenen de samenwerkende partijen een convenant.

Winkelcentrum Meerzicht is een schoon en veilig winkelgebied. Drie jaar geleden, nog voordat het traject Keurmerk Veilig Ondernemen werd ingezet, is het winkelcentrum volledig gemoderniseerd. Met onder andere als resultaat dat er betere verlichting is gekomen. De betrokken partijen willen het huidige kwaliteitsniveau graag behouden en verder optimaliseren. De afgelopen maanden hebben de gemeente, vastgoedeigenaar Breevast, politie, brandweer en ondernemers een analyse gemaakt ten behoeve van winkelcentrum Meerzicht.

Op basis van deze analyse is door de betrokken partijen een aantal maatregelen benoemd, zoals het tegengaan van winkeldiefstal, het verbeteren van de communicatie en het verbeteren van veiligheidsmaatregelen op sociaal en fysiek gebied. De komende jaren wordt in het kader van het keurmerk structureel naar winkelcentrum Meerzicht gekeken. De genoemde maatregelen worden gezamenlijk uitgevoerd.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen wordt uitgereikt aan winkelgebieden die structureel overleg hebben met partijen in de gemeente die samenwerken op het gebied van schoon, heel en veilig. In de methodiek van het proces rond het Keurmerk Veilig Ondernemen zijn de laatste jaren ervaringen opgedaan en verbeteringen doorgevoerd. Met name het organisatorische deel en afspraken tussen partners moeten aan hogere eisen voldoen en meer SMART (Specifiek; Meetbaar; Acceptabel; Realistisch; Tijdgebonden) geformuleerd zijn. Dit brengt een hogere organisatiegraad met zich mee.

Partijen die deelnemen aan het Keurmerk Veilig Ondernemen in Meerzicht dragen graag bij aan deze organisatiegraad.