Drenthe College


Description: Student, Docent en Leerbedrijf van het Jaar bekend gemaakt Drenthe College heeft donderdag 5 maart een nieuwe vorm van studievoorlichting gelanceerd: de D.Challenge. In een volledig tot ervaringswereld omgetoverde Rackethall in Assen konden derde- en vierdejaars VMBO-leerlingen kennismaken met het Drenthe College en de opleidingen die door DC worden aangeboden. In totaal hebben ruim 1.500 leerlingen, ouders en docenten/decanen van het VO/VMBO de D.Challenge bezocht. De D.Challenge is daarmee een doorslaand succes geworden.

Startpagina

Eerste D.Challenge groot succes
Student, Docent en Leerbedrijf van het Jaar bekend gemaakt

Drenthe College heeft donderdag 5 maart een nieuwe vorm van studievoorlichting gelanceerd: de D.Challenge. In een volledig tot ervaringswereld omgetoverde Rackethall in Assen konden derde- en vierdejaars VMBO-leerlingen kennismaken met het Drenthe College en de opleidingen die door DC worden aangeboden. In totaal hebben ruim 1.500 leerlingen, ouders en docenten/decanen van het VO/VMBO de D.Challenge bezocht. De D.Challenge is daarmee een doorslaand succes geworden.

De D.Challenge is één van de middelen waarmee DC toekomstige studenten wil informeren over een schoolloopbaan in het MBO. De D.Challenge past prima in het rijtje: voorlichtingsavonden VMBO (vooral september januari), Open Dag (eind januari) en last-minute voorlichting en inschrijving (D.Choice; medio juni).

Met het organiseren van een eigen grootschalig voorlichtingsevent heeft DC een eigen alternatief ontwikkeld voor de Onderwijsbeurzen in Groningen en Zwolle. Om de toeleverende scholen optimaal van dienst te zijn heeft DC bussen ingezet voor het vervoer van leerlingen en hun begeleiders.

Drentse Keien
Op de D.Challenge zijn tijdens een spetterende uitreiking ook de Student, de Docent en het Leerbedrijf van het jaar gekozen. Drentenaren hebben ruim een maand lang hun stem kunnen uitbrengen via de internetsite van DC. In totaal hebben bijna 1.500 mensen gestemd. De winnaars dragen heel toepasselijk de titel Drentse Kei en worden vanuit DC genomineerd voor de landelijke verkiezing in hun eigen categorie.

Van de studenten is Sanne de Vries (20 jaar) met 184 stemmen gekozen. Zij is afkomstig uit Schoonebeek, en is 2e-jaars student Toerisme binnen het Cluster Hospitality, Leisure en Sport. Haar stemmers roemden Sanne onder andere met: Ze is een doorzetter en supergemotiveerd en ze heeft vele talenten en heeft altijd iets voor anderen over en denkt ook altijd aan anderen. Ze denkt daarna pas aan zichzelf. Sanne wordt door Drenthe College voorgedragen voor de landelijke MBO-uitblinkers, welke bij de start van het nieuwe schooljaar door de MBO-Raad worden bekendgemaakt.

Bij de docenten is Martin Hilgen (35) met 268 stemmen tot Docent van het Jaar gekozen. Ook Martin werkt binnen het Cluster HLS en is daar docent serveren, hij komt uit Stadskanaal. Zeldzame gedrevenheid en toewijding, een kei van een docent en laat zijn collega's meegenieten van zijn enthousiasme waren veel gelezen argumenten bij zijn uitverkiezing.

Vanuit de genomineerde leerbedrijven (stagebiedende instellingen) is het Refaja Ziekenhuis uit Stadskanaal gekozen tot Leerbedrijf van het jaar. Het ziekenhuis werd winnaar met 155 stemmen en kreeg zeer positieve kritieken: een boeiend en uniek leertraject waarin niet alleen de kennis maar ook de persoonlijke ontwikkeling tot uiting komt. Namens het Refaja Ziekenhuis was de heer Johan Jeuring aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Hij was bijzonder trots om voor zijn leerafdeling de Drentse Kei-award in ontvangst te mogen nemen.