Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


4. Wijziging van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (31452)

Wijziging van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (31452)

Kamerstuk, 9 maart 2009

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

9 maart 2009

PG-CB-U-2909253

Geachte voorzitter,
De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport liet mij bij brief van 27 januari 2009 weten dat zij de resultaten van het probiotica-onderzoek, vergezeld van mijn reactie, wenst te betrekken bij de plenaire behandeling van wetsvoorstel 31 452 (Wijziging van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen). De commissie wil graag van mij vernemen wat de gevolgen zijn van het wachten op de onderzoeksresultaten voor de inwerkingtreding van het wetsvoorstel.

Navraag bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de CCMO leerde mij dat het rapport dat beide instanties gezamenlijk zullen uitbrengen in ieder geval niet binnen twee maanden zal kunnen verschijnen. Het is wel waarschijnlijk dat het rapport vóór het zomerreces gereed zal zijn.
Wachten op het rapport en mijn reactie daarop betekent derhalve dat plenaire behandeling van het wetsvoorstel hoogstwaarschijnlijk eerst na het zomerreces kan plaatsvinden. Uiteraard betekent dit dat de diverse bepalingen van het wijzigingswetsvoorstel later in werking zullen treden. De volgorde van het wetsvoorstel langslopend betekent dit op hoofdzaken het volgende:
Het zal enkele maanden langer duren voordat: