Gemeente 's-Hertogenbosch

09-03-2009
Structurele subsidie voor Stichting Bijzonder Gewoon

Foto wethouder Eigeman neemt programmaboekje Bijzonder Gewoon in ontvangst Wethouder Bart Eigeman wil de stichting Bijzonder Gewoon de komende jaren (2010-2013) structureel een subsidie van 10.000 euro per jaar verlenen. Dit maakte hij bekend bij het in ontvangst nemen van het programmaboekje met de activiteiten van de stichting Bijzonder Gewoon op woensdag 4 maart 2009.

Bijzonder Gewoon organiseert activiteiten voor kinderen met autisme of een verstandelijke beperking, die niet kunnen deelnemen aan het reguliere aanbod. Alle activiteiten worden door de stichting zelf opgezet. Het programmaboekje telt in totaal 23 activiteiten op het gebied van sport, muziek en creativiteit. Kinderen kunnen ook meedoen aan een disco, filmclub of met het hele gezin huifkar rijden. De activiteiten zijn geschikt voor jonge kinderen.

De bedoeling is mee te groeien met de kinderen en in de toekomst activiteiten te organiseren die op hun ontwikkeling aansluiten. Er zijn momenteel 74 kinderen bij de stichting aangesloten. De stichting hoopt dat dit aantal zich de komende jaren uitbreidt tot 140 deelnemers. De stichting Bijzonder Gewoon is opgericht door moeders van bijzondere kinderen.

Bart waardeert de positieve instelling van de stichting. 'Ze zijn enorm creatief', zo zei hij. Hij zal voorstellen om de subsidie in de voorjaarsnota 2010 vast te leggen. Voor dit jaar heeft de stichting al een subsidie.

Meer informatie op www.stichtingbijzondergewoon.nl.