Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Meldpunt Zorg & Overlast

6 maart 2009
Deze week in uw brievenbus: de folder van het Meldpunt Zorg & Overlast

Om mensen uit hun isolement te halen en te helpen bij het oplossen van psychische, sociale en/of financiele problemen is het Meldpunt Zorg & Overlast Zuidoost gestart met het project Maatschappelijke Steunsystemen (MSS).

Wat doet het Meldpunt Zorg & Overlast?
Heeft u zelf hulp nodig of maakt u zich zorgen om een ander met psychische, sociale en/of financiele problemen dan kunt u dat bij het Meldpunt Zorg & Overlast melden. Samen met u bepalen de medewerkers of iemand hulp nodig heeft en of er misschien een bezoek kan worden afgelegd. De medewerkers luisteren naar uw melding en bepalen daarna welke steun iemand nodig heeft. Het Meldpunt zorgt dan, zoveel mogelijk samen met de familie of mantelzorgers, voor die steun.

Om wat voor situaties gaat het?
Het gaat om alle situaties waar in u zich zorgen maakt om een familielid of buurman die misschien wel hulp nodig heeft, maar het nog niet krijgt. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:
* Eén van uw ouders woont alleen, maar u merkt dat hij of zij niet meer goed voor zichzelf zorgt. Ook is er weinig contact met andere mensen en u maakt zich zorgen of uw vader of moeder het wel redt.
* U zag uw bejaarde buurvrouw vroeger vaak, maar de laatste tijd komt ze nog maar een enkele keer buiten. U schrok ervan hoe slecht en verwaarloosd ze er uit zag.

Wat voor steun biedt het Meldpunt Zorg & Overlast? Er zijn allerlei vormen van steun en begeleiding. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld hulp bij thuisadministratie, begeleiding bij vrijwilligerswerk, contact leren leggen, informatie over dagbesteding, mensen ontmoeten en nog veel meer.

Heeft u hierover vragen, of wilt u een melding doen? Neem dan contact op met Meldpunt Zorg & Overlast. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur op telefoonnummer 020-25 25 555. En leest u de folder die deze week bij u in de brievenbus valt.

Download hier de nieuwe folder.

Bijlage:

flyer

---