Gemeente Hellevoetsluis


Richtlijnennotitie voor de uitgifte van Snippergroen 2009

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een geactualiseerde richtlijnennotitie met betrekking tot het uitgeven van stukjes openbaar groen (snippergroen) in de gemeente Hellevoetsluis in concept is vastgesteld. De "Richtlijnennotitie voor de uitgifte van snippergroen gemeente Hellevoetsluis 2009" treedt in de plaats van de "Richtlijnennotitie voor de uitgifte van openbare ruimte gemeente Hellevoetsluis 2004". Overeenkomstig artikel 5 van de algemene inspraakverordening Hellevoetsluis 2004, gelet op afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, stellen burgemeester en wethouders een inspraakprocedure open ten behoeve van ingezetenen en in de gemeente Hellevoetsluis belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen. Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van 6 weken, ingaande op 25 februari 2009 eindigende op 7 april 2009, hun zienswijze naar keuze mondeling of schriftelijk naar voren brengen.

Met ingang van woensdag 25 februari 2009 ligt in verband hiermee een exemplaar van de "Richtlijnennotitie voor de uitgifte van snippergroen gemeente Hellevoetsluis 2009" gedurende een periode van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis. Ook kunt u de richtlijnennotitie hier downloaden (PDF).

Indien zienswijzen kenbaar worden gemaakt, zullen deze worden afgewogen bij de definitieve vaststelling van de richtlijnennotitie. De belanghebbenden worden hiervan in kennis gesteld. Na afweging van de ingediende zienswijzen stellen burgemeester en wethouders een reactie op deze zienswijzen op waarbij met redenen omkleed wordt aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van de notitie zal worden overgegaan.

Tevens kondigen wij hierbij aan dat de gemeente Hellevoetsluis gaat onderzoeken of er binnen de gemeente op locaties onrechtmatig gemeentegrond in gebruik is genomen. Om daar meer duidelijkheid in te krijgen gaat de gemeente Hellevoetsluis een inventarisatie uitvoeren. In deze inventarisatie zal eveneens worden meegenomen of er op de in gebruik genomen gronden bouw- of hekwerken zijn geplaatst of inritten zijn aangelegd.

De inventarisatie wil de gemeente, gefaseerd uitvoeren. Er is reeds een begin gemaakt met de inventarisatie van een deel van de wijk Zuidwest. De overige wijken worden navolgend uitgevoerd vanaf begin maart.

Schriftelijke reacties kunt u zenden aan: Gemeente Hellevoetsluis, Afdeling OPM, Postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis.

03/09/2009