Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Drie aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 9-3-2009 14:09:03

ARNHEM - Door de politie in Arnhem zijn zondag 8 maart drie mannen aangehouden na meldingen van huiselijk geweld. Twee mannen kregen van de burgemeester een huisverbod opgelegd.

Een dertigjarige bewoner van de Arnhemse wijk Malburgen-Oost werd 's ochtends rond acht uur thuis aangehouden nadat hij eerder die nacht ruzie had gehad met zijn even oude vriendin. De vrouw zou daarbij zijn mishandeld en op enig moment zijn buitengesloten waarna ze zich meldde bij de politie. De Arnhemmer kreeg een huisverbod opgelegd. Rond kwart over twee werd de politie te hulp geroepen bij een gezin in de wijk Monnikenhuizen. Daar bleek een 22-jarige man uit Rotterdam, die op bezoek was bij zijn schoonfamilie, betrokken te zijn bij een ruzie met zijn twintigjarige vriendin. Bij die ruzie zou de man zijn vriendin hebben mishandeld. Ook zou hij bedreigingen hebben geuit en de auto van zijn schoonouders hebben vernield. De man bleek verder een busje traangas bij zich te hebben en werd aangehouden. In een woning in de wijk Het Broek ontstond rond vier uur ruzie tussen de 24-jarige bewoner en zijn 21-jarige vriendin. De man werd daarbij aangehouden omdat hij zijn vriendin op het gezicht zou hebben geslagen. De vrouw bleek als gevolg daarvan een verwonding te hebben opgelopen. Ook deze Arnhemmer kreeg uiteindelijk een huisverbod opgelegd.

Vanaf 01 januari 2009 is er wetgeving die het mogelijk maakt om een (potentiële) pleger van huiselijk geweld een huisverbod op te leggen. Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. Het huisverbod wordt - na overleg met de politie - door de burgemeester opgelegd. De politie ziet toe op de naleving ervan. (09-031337 / 031440 / 031411)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles in Arnhem

Publicatiedatum: 9-3-2009 14:04:33

ARNHEM - Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Gelderland-Midden heeft zondag 8 maart op verschillende plaatsen in Arnhem controles gehouden. Hieronder een overzicht: Van half vier tot zes uur werd post gevat op de Amsterdamseweg. Met behulp van de Lasergun werd van ruim 300 passanten de snelheid gemeten. Daarvan reden er 87 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 133 km/u waar maximaal 80 is toegestaan. Van nog eens 15 passanten werd een blaastest afgenomen maar geen van hen bleek teveel gedronken te hebben.
Aansluitend werd tot acht uur gecontroleerd op de IJssellaan. Daarbij werden 5 overtreders gepakt die te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid was 92 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Daarna werd tot omstreeks kwart over negen gecontroleerd op de Velperweg, waarbij twee hardrijders met behulp van de Lasergun werden betrapt. Het bleek overigens om dezelfde bestuurder te gaan, die tot twee keer toe de maximumsnelheid had overschreden met respectievelijk 20 en 21 km/u.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---