Gemeente Anna Paulowna


Vervoerwijzer.nl voor iedereen met een mobiliteitsbeperking

De website vervoerwijzer.nl is in de lucht. Deze website is een initiatief van de projectgroep 'Bundeling Doelgroepenvervoer Kop van Noord-Holland'. Het biedt een overzicht van het beschikbare doelgroepenvervoer binnen de deelnemende gemeenten waaronder Anna Paulowna. De website is er voor iedereen met een mobiliteitsbeperking.

Behoefte

Bij de ontwikkeling van de website is goed gekeken naar de behoefte van de gebruikers. Een klankbordgroep met ervaringsdeskundigen heeft de gebruikersinterface van de website bepaald. De groep bestond uit een rolstoelgebruiker, een visueel gehandicapte, een 65-plusser en een WMO-ambtenaar.

De bijeenkomsten hebben geleid tot een aantal richtlijnen voor de bouw van de website. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld zelf bepalen hoe groot de letters op het scherm verschijnen, het contrast instellen en zijn persoonlijke voorkeuren opslaan. Bij een volgend bezoek aan de website kunnen deze voorkeuren eenvoudig worden opgeroepen.

Met een paar klikken komt de gebruiker bij een overzicht van het beschikbare vervoer binnen de gemeente. Van elke aanbieder, zoals Graag Gedaan, de Buurtbus en Valys, verschijnt uitgebreide informatie over de beschikbaarheid, routes, dienstregelingen, eventuele kosten, telefoonnummers en een link naar de website.

Â

Bronverwijzing: www.vervoerwijzer.nl.

Â

Â