Veilig Amsterdam


Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer: Burgemeester bezoekt Dichterswijk

Burgemeester bezoekt Geuzenveld


* Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

9 maart 2009

Burgemeester Cohen bezocht donderdag 5 maart de Dichterswijk. De aanleiding voor zijn bezoek was de gezamenlijke aanpak in dit buurtje door politie, corporaties en stadsdeel.

De burgemeester werd ontvangen door stadsdeelvoorzitter Robin de Bood en wijkteamchef Rose Speelman. Hij maakte een rondwandeling door de buurt en bezocht daarbij een aantal bewoners. Tijdens de rondwandeling werd hij bijgepraat door buurtregisseur Caroline Elferink, huismeester Moestafa Mejatti van Stadgenoot, buurtcoördinator Ruud Holla van het stadsdeel en politie-inspecteur Mourad Chejjar. Na de rondwandeling praatte de burgemeester met vertegenwoordigers van de bewonerscommissies van Eigen Haard en Stadgenoot.

Handen ineen
Politie, corporaties en stadsdeel hebben de handen ineen geslagen in de Dichterswijk. Zo is er extra aandacht voor het onderhoud in de buurt. Buurtploegen doen klein reparatiewerk en groenonderhoud. Ook is er extra toezicht door de medewerkers Toezicht en Veiligheid in de gele jasjes. En worden overlastgevers verscherpt aangepakt. Een aantal notoire overlastveroorzakers zijn zelfs uit huis geplaatst.