PvdA Rotterdam


Themabijeenkomst deelgemeentelijk bestel

Ma 9 Mrt 2009

In vervolg op de jaarlijkse algemene ledenvergadering organiseert de onderafdeling Prins Alexander een themabijeenkomst over het deelgemeentelijk bestel.

Sinds enkele weken is er, kort samengevat, een discussie aan de gang over de functionele verhouding tussen onze gemeente, haar deelgemeenten en de gemeentelijke diensten. Aanleiding daartoe is een notitie ter zake, die in het College van B & W besproken is. Kern van die notitie is een op de praktijk gebaseerde analyse van genoemde verhouding, alsmede een aantal mogelijke oplossingen ter verbetering van die praktijk. Bij die mogelijkheden wordt bijvoorbeeld een verkleining van de omvang van deelraden niet bij voorbaat uitgesloten. Sinds het verschijnen van die notitie wordt er, formeel en informeel, in allerlei situaties uitgebreid over gesproken. In dat kader zal er binnenkort een stedelijke partijledenbijeenkomst worden georganiseerd. Daar kan dan de mening van de onderafdelingen worden geventileerd. Daarom organiseert de onderafdeling Prins Alexander voor haar leden een themabijeenkomst over dit onderwerp. De bijeenkomst wordt gehouden op zaterdag 21 maart a.s. vanaf 10.00 uur (tot uiterlijk 12.30 uur) in het FNV-gebouw aan de Pegasusweg 200.
Het onderafdelingsbestuur zal inhoudelijk uitgebreid op de materie ingaan. Ook is er uitleg van de dagelijks bestuurders Robert Krul en Peter Pieterse.