Gemeente Eersel


Wie wint de derde Kempenlandtrofee?

Oproep om projecten voor te dragen
Reconstructiecommissie Kempenland reikt dit voorjaar voor de derde keer de Kempenlandtrofee uit. Alle personen en organisaties die zich inzetten voor de herinrichting van het platteland in Kempenland kunnen meedingen naar de prijs. Wie maakte zich het afgelopen jaar het meest verdienstelijk voor de reconstructie in Kempenland? De reconstructiecommissie roept iedereen op projecten, organisaties en personen te nomineren. De uitreiking van de Kempenlandtrofee vindt plaats tijdens de Kempenlanddag op zondag 17 mei.

Voorbeeld en stimulans

Voorzitter van de Reconstructiecommissie Kempenland mevrouw Van Gorp: "Het is een goede traditie in Kempenland om jaarlijks stil te staan bij alle positieve veranderingen in het buitengebied. Tijdens de Kempenlanddag zetten we genomineerde projecten, personen en organisaties in het zonnetje. De genomineerden dienen als voorbeeld en stimulans voor anderen om de uitvoering van de herinrichting van het platteland voortvarend op te pakken. Hoogtepunt is de uitreiking van de Kempenlandtrofee." De Kempenlandtrofee ging vorig jaar naar het project `Kempische Heideschaap'. In 2007 wonnen de organisaties van de Landen van Oirschot, De Hilver en Zaligheden.

Van nominatie tot winnaar

Tot 10 april mag iedereen projecten, personen en organisaties nomineren. Een onafhankelijke jury beoordeelt hoe vernieuwend en duurzaam een inzending is. Ook kijkt de jury naar samenwerking tussen de verschillende partijen zoals burgers, overheid en belangenorganisaties. De jury bepaalt in april welke drie nominaties in aanmerking komen voor de Kempenlandtrofee. Op zondag 17 mei wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Het voordrachtformulier en het protocol zijn verkrijgbaar bij Streekhuis Kempenland, telefoonnummer 013 - 505 82 09 en via de website www.streekhuis.nl.

Het Brabants platteland; er gebeurt meer dan je ziet De Kempenlandtrofee gaat jaarlijks naar een organisatie of persoon, die zich inzet voor de herinrichting van het platteland in Kempenland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kunnen de landbouw en andere nieuwe economische dragers zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder de regie van provincie Noord-Brabant. In Kempenland werken zij samen in het Streekhuis Kempenland.