Gemeente Almelo

Delegatie brandweer op bezoek bij de brandweerorganisatie in Denizli

9 maart 2009 - Brandweermensen van de Gemeente Almelo zijn van maandag 9 tot vrijdag 13 maart op een werkbezoek in onze partnerstad Denizli. Sinds kort werken beide gemeenten samen op het gebied van rampenbestrijding.

Turkije bevindt zich op drie grote breuklijnen, waardoor het land wordt bedreigd door aardbevingen en andere natuurlijke rampen als overstromingen. Na een verschuiving van de verantwoordelijkheid voor het rampen management naar de gemeente en brandweer vroeg Denizli in 2008 Almelo om hulp op dit gebied.

Gezamenlijk is toen besloten een project te starten dat gefinancierd wordt door VNG-International om de capaciteit voor rampenbestrijding op te schroeven naar de Europese standaarden. Afgelopen jaar werd hiermee gestart door een trainingsbezoek in oktober 2008 van de brandweer uit Denizli aan Almelo. Dit bezoek aan Denizli is een vervolg bezoek. Tijdens deze week in Denizli oefent en traint men samen op het gebied van aanvalsplannen en brandbestrijding bij chemische ongevallen.