KNHS


Gert van den Hof trekt vol huis
9 maart 2009
gert van den hof.jpg

Ermelo (KNHS) - Op vrijdag 6 maart was Gert van den Hof in Ermelo om een Rondje Instructie te verzorgen. Van den Hof is een begrip in de paardenwereld als het gaat om het zadelmak maken van paarden en corrigeren van probleem paarden. Bijna 500 mensen kwamen deze avond naar Ermelo om de verrichtingen van Van den Hof te bekijken.

Op deze vrijdagavond ging Gert van den Hof aan de gang met vier paarden die in Ermelo waren om zadelmak gemaakt te worden. Van den Hof kreeg voor deze avond een gemêleerd gezelschap paarden in handen. Als eerste kwam een kruising Tinker in de baan. Deze bonte viervoeter liet een aantal enthousiaste bokkensprongen zien maar gaf zich al snel ontspannen gewonnen. Ook de daarna volgende Fries liep al snel zonder al teveel problemen ontspannen door de baan.

Hierna volgden nog twee jonge KWPN paarden. De eerste, een afstammeling van Cartano uit een Nur Zeus moeder, was in eerste instantie behoorlijk wantrouwig en Gert van het Hof had zo zijn twijfels of het deze avond goed ging komen met de schimmel. Gelukkig bleek de grote ruin snel van gedachte te veranderen en ging hij even later mooi in balans door de baan. Van het Hof maakte zelfs een sprongetje met de schimmel en was daarna helemaal zeer enthousiast over de kwaliteiten van dit paard.
Na dit springpaard kwam een sterke afstammeling van de hengst Obelisk in de hal. De grote zwarte was op zich heel braaf maar ook wel heel sterk. Gelukkig wist Van den Hof dit alles goed te begeleiden en ging de zwarte met zijn oren naar voren door de baan.

Na de pauze ging Van den Hof aan het werk met een probleem paard. Deze grote bruine toonde zijn problemen over duidelijk in Ermelo en deed een aantal serieuze pogingen Van den Hof in het Ermelose zand te krijgen. Met de nodige moed en consequent optreden bleef Gert de ruin wel de baas maar kon hij de eigenaren niet huiswaarts sturen met een heel positief gevoel. Van den Hof gaf na het rijden van dit paard aan dat hij niet het idee had dat de problemen met dit paard voor een amateur op te lossen waren.