BCD Holdings N.V. maakt doelstellingen 2008 waar

09/03/2009 16:23

BCD Management BV

Zeist, 9 maart 2009 - Het internationale reisconcern BCD Holdings N.V. heeft de voor het jaar 2008 gestelde doelen weten te realiseren.

Ondanks de wereldwijde recessie en de krimpende marges, behaalde BCD Holdings een hogere omzet van U.S.$ 15.6 miljard in het jaar 2008 (U.S.$ 15 miljard in 2007) en een hoger bedrijfsresultaat in 2008 van U.S.$ 124 miljoen (U.S.$ 120 miljoen in 2007). Op dit bedrijfsresultaat wordt U.S.$ 6 miljoen in mindering gebracht wegens reorganisatiekosten.

In het jaar 2008 zag het bedrijf de omzet stijgen met ruim 4%. Het grootste deel van deze stijging werd gerealiseerd door nieuwe activiteiten, enige solide autonome groei in Europa en een sterke autonome groei in het Midden en het Verre Oosten. Ook de acquisitie van nieuwe klanten en de succesvolle introductie van niche bedrijven, zoals het internet reisbedrijf Vayama in de Verenigde Staten en de zakenreisconsultancy divisie Advito van BCD Travel hebben bijgedragen tot deze omzetstijging.

In totaal wist het bedrijf door nieuwe klanten bijna U.S.$ 1 miljard aan de omzet toe te voegen. In Oostenrijk, Costa Rica en Singapore werden eigen vestigingen geopend door acquisities van lokale zakenreisbedrijven.

BCD Travel, de grootste werkmaatschappij van BCD Holdings, behoort tot de top drie van grootste zakenreisbedrijven in de wereld. In 2008 behaalde BCD Travel voor het eerst meer dan 50% van haar omzet buiten de Verenigde Staten.

"Wij zijn verheugd over de behaalde goede resultaten, maar wij zijn ons ook bewust van de gevolgen die voelbaar zijn door de voortgaande wereldwijde economische teruggang. BCD Holdings heeft al heel vroeg in 2008 de benodigde stappen ondernomen om haar organisatie tijdig qua kosten gereed te maken voor een mogelijke teruggang. Ondanks dat in grote delen van de wereld de omzet pas werkelijk terugliep vanaf oktober 2008, had het bedrijf middels een personeelsstop en programma's voor organisatorische verbeteringen en het behalen van synergie, de huidige teruggang al verdisconteerd in haar kostenniveau. Ook voor 2009 zal het bedrijf grote aandacht blijven geven aan verdere kostenbesparingen en de hieruit voortvloeiende personeelsreducties die helaas niet uitsluitend worden opgevangen door natuurlijk verloop", zegt president-directeur Joop Drechsel.

Gezien de uitdagingen waar de reisbranche door de wereldwijde economische tegenwind momenteel voor staat, spreekt het bedrijf geen verwachtingen uit voor de resultaten in het jaar 2009.

Over BCD Holdings:

BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf is een marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met 15.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 15.6 miljard (2008). Voor meer informatie: www.bcd-nv.com





http://www.bcd-nv.com