Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Burgemeester opent Nieuw FES en Lekker Op Zuid

Afrikaanderwijk vierde feest. Op woensdag 5 maart opende burgemeester Aboutaleb bakkerij Nieuw FES en delicatessenzaak Lekker op Zuid. Er werd champagne ontkurkt en gebak uitgedeeld.

Nieuw Fes
De heer Said Abdelouahab is eigenaar van 3 filiaalbedrijven van Bakkerij Nieuw Fes. Naast de vestiging aan de Paul Krugerstraat 99B, heeft de winkelier nog een vestiging aan het Mathenesserplein en een vestiging in Barcelona. Op dit moment werken er 24 personen in Bakkerij Nieuw FES. Daarmee is bakkerij Nieuw FES de grootste Marokkaanse bakker van Rotterdam. De bakkerij is in de afgelopen jaren enorm uit zijn jasje gegroeid. Er stonden lange rijen wachtende klanten buiten voor de deur voor het ovenvers brood en patisserie. De vestiging aan de Paul Krugerstraat 99B is prachtig opgeknapt in de stijl van de oude Marokkaanse stad Fes (met Mozaïek tegels, handvervaardigde houtsnijwerk en sierplafonds). Fes, is van oudsher de Marokkaanse stad waar de lekkerste Marokkaanse ambachtelijke koekjes en lekkernijen vandaan komen. Burgemeester Aboutaleb ging voor de gelegenheid achter de toonbank staan en sneed een groot taart aan.

Lekker op Zuid
Rotterdam Zuid is sinds kort een bijzondere winkel rijker geworden. Begin november 2008 is aan de Paul Krugerstraat 89B de delicatessenspeciaalzaak "Lekker op Zuid" van start gegaan. De delicatessenwinkel doet haar naam eer aan en biedt het beste aan delicatessen uit het Balkan gebied. De producten komen onder andere uit Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Macedonië, Slovenië en Montenegro. Daarnaast worden er ook producten verkocht uit Italië en Spanje. Lekker op Zuid biedt ook catering aan. Onderneemster, mevrouw Bo Trlin, is zeer klantgericht en vertelt met aanstekelijk enthousiasme over haar producten en over haar winkel. Iedereen die van lekker eten houdt, moet naar "Lekker op Zuid". Een winkel die er prachtig uitziet en producten waarvan je niet genoeg kunt krijgen.

Burgemeester Aboutaleb helpt mee
(Foto: Rob Kamminga)