Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Akkademy voor talenten en recreanten uit straatvoetbal

De deelgemeente Feijenoord heeft een primeur. Op 4 maart was de opening van de eerste Rotterdamse Akkademy in de Persoonshal aan de Persoonsdam (wijk Feijenoord) gevierd.

De Akkademy is een initiatief om talenten en recreanten uit het straatvoetbal, via Brede School- en wijksportactiviteiten en voetbalevenementen, een platform te bieden. Hier kunnen jonge voetballers hun zaalvoetbal- en free style technieken verbeteren en worden begeleid naar een topniveau. Een selectie van deze talenten wordt vervolgens opgeleid tot instructeur. Daarnaast wil de Akkademy de leerlingen vormen in (zelf-)discipline en normen en waarden meegeven die, zowel in deze sport als in de samenleving belangrijk zijn.

De officiële opening in de Persoonshal werd letterlijk met de bal aan de voet verricht door sportwethouder Lucas Bolsius en deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn (foto).

Met de opening van de Akkademy ziet balvirtuoos Soufiane Touziani
-beroemd en overal ter wereld gevraagd om zijn kunsten te vertonen- een lang gekoesterde droom werkelijkheid worden. "Er is niets mooiers dan dit plan. Het is goed voor Rotterdam, de deelgemeente, maar ook voor de jeugd op straat. Met de Akkademy kunnen we ze bezighouden en misschien wel opleiden tot echte profzaalvoetballers zoals ik nu ben".

Touzani krijgt daarbij hulp van zijn 'matties' Kenan Ratinho en Edwin Petersen, ook profzaalvoetballers en bekend in het circuit.

De Akkademy is een samenwerkingsverband tussen Sport en Recreatie, Stichting Topsport, Stichting Street DreamsFoundation en de deelgemeente Feijenoord. De zaalvoetbalvereniging TPP/SSD en Soccershowdown spelen verder een rol in de doorstroom van talenten van de Akkademy naar de vereniging. Meer informatie op www.akkademy.nl.

De jonge talenten van deelgemeente Feijenoord
(Foto's Rob Kamminga)