PvdA Rotterdam


Aboutaleb op bezoek in Noord

Ma 9 Mrt 2009
Aboutaleb op bezoek in Noord

Donderdag 26 februari kwam onze nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb naar de deelgemeente Noord. Een van de adressen waar hij met de bewoners kwam praten was het 55+ complex de Statenhove. De burgemeester werd om kwart over 11 verwacht maar vanaf half elf was de recreatieruimte al goed gevuld met bewoners van het complex. De bewoners waren in gespannen afwachting van de komst van de burgemeester. Toen hij dan ook eindelijk kwam in gezelschap van dagelijks bestuurder van de deelgemeente Noord Ahmed Harika waren de dames en heren al snel onder de indruk van de ongedwongenheid die onze nieuwe burgemeester ten toon spreidde. Hij heeft met diverse bewoners een kort gesprek gevoerd en was toen klaar om vragen te beantwoorden. Een hot item van de bewoners was het ontbreken van een goede Openbaar Vervoer verbinding voor bewoners uit Blijdorp. De tramverbinding lijn 3 wordt nog steeds node gemist.
De burgemeester gaf aan nog niet voldoende op de hoogte te zijn van dit dossier en liet de beantwoording over aan de portefeuillehouder van de deelgemeente. Deze gaf aan dat op korte termijn de start zal plaatsvinden van randstadrail, op korte afstand van Statenhove gelegen wat voor een verbinding naar het centrum kan zorgen. Daarnaast zal er een bus gaan rijden die ook voor de bewonmers van Statenhove een oplossing kan bieden.
Daarnaast kwam het tekort aan senioren woningen in de wijk aan de orde. Bewoners pleiten voor meer seniorenwoningen in de wijk voor wijkbewoners. De heer Aboutaleb gaf een diplomatiek antwoord door te zeggen dat extra seniorenwoningen wel gebouwd gaan worden maar dat deze nooit exclusief voor wijkbewoners kunnen zijn, in verband met het toewijzingsbeleid dat hiervoor bestaat.
Het bezoek duurde niet lang genoeg om op alle vragen uitgebreid in te kunnen gaan maar onze nieuwe burgemeester heeft een zeer positieve indruk nagelaten.

Later op de middag was er de afsluiting in het Klooster met een korte toneelvoorstelling. Ook hier gaf burgemeester Aboutaleb een inspirerend slotwoord. Hij gaf aan onder de indruk te zijn van de vele bewonersinitiatieven in alle wijken die hij heeft bezocht. De kracht en de veerkracht van de bewoners die hij was tegengekomen tijdens zijn dag in de deelgemeente Noord.
Een overweging aan ons Noorderlingen en alle Rotterdammers was "Ben trots op jezelf en op je stad". Volgens onze nieuwe burgemeester gebeurd er zoveel in onze mooie stad en zijn er zoveel geinspireerde mensen aan het werk, alleen de Rotterdammer doet vaak een beetje minachtend over zijn eigen werk, kennis en kunde. Het is iets wat we zeker in de oren kunnen knopen. Meneer Aboutaleb ik heb er vertrouwen in met zijn allen gaan we er iets heel moois van maken! Bedankt voor de inspiratie!

Rian van Merode (deelraadslid Noord)