PvdA Rotterdam


Een eik voor Hans

Ma 9 Mrt 2009
Een eik voor Hans

In mei is het alweer een jaar geleden dat Hans Weterman, partijgenoot, op 90 jarige leeftijd is overleden. Dat we hem nog niet zijn vergeten bleek op zaterdag 7 maart toen een grote groep partijgenoten zich mengde met de buurtbewoners van de Provenierswijk en anderen die Hans dierbaar waren. Op de kop van de Provenierssingel luisterden we naar Elske Geleeds die samen met Door Hezemans herinneringen ophaalden en naar Jana Beranova, stadsdichteres, die een gedicht opdroeg aan Hans. We stonden bij een enorme pot, waarin een siereik was geplant. Nog niet in de aarde van de singel, want de uitvoering van het Singelplan moet over niet te lange tijd van start gaan, dus dat moet eerst nog op de schop.
Zo komen allerlei dingen samen. De betrokkenheid van de buurt, die het initiatief namen voor het planten van een boom (Hans was voorzitter van de bewonersvereniging); zijn liefde voor de kunsten in een gedicht aan hem opgedragen en op een plaquette bij de boom gezet; en de zin voor de realiteit in de vorm van uitstel van de planting door de planning van het Singelplan.
Het is alweer een lange tijd geleden dat er in de Partij van de Rode familie werd gesproken. Bij de eik voor Hans was dit gevoel door de aanwezigheid van zoveel partijgenoten zeker aanwezig. En dat heeft Hans dan ook maar weer voor elkaar gekregen.

I.Chabot