Technische Universiteit Eindhoven

TU/e-alumna beste jonge werknemer

Geplaatst: 09 maart, 2009

TU/e-alumna Aukje Doornbos is verkozen tot Young Professional of the Year 2009. Volgens de jury weet de procestechnoloog het goede contact met de werkvloer bij DSM te gebruiken in haar projecten en wordt ze door haar succes op handen gedragen door de mannen in de fabriek.

Winnares Aukje Doornbos. Foto: Arthur Solleveld

Een voorbeeld voor vrouwen die iets willen gaan doen in de techniek. Een verfrissend ogende jonge dame, die weet wat ze wil. Eindelijk een vrouw op niveau die mannen kan overtuigen en motiveren. Vriendelijke uitstraling en wilskracht. De drie maanden campagnevoeren in de hoop op de titel, hebben voor Scheikundige Technologie-alumna Doornbos duidelijk hun vruchten afgeworpen, blijkt uit de enthousiaste reacties op haar deelname op de verkiezingswebsite. In Cursor omschreef de plant proces engineer van DSM zichzelf eerder als eerstelijns trouble shooter. Zodra er wat loos is: hup, pak aan en helm op. Dan sta ik op de werkvloer.

De TU/e-alumna, in 2004 afgestudeerd bij Scheikundige Technologie, sleepte online de meeste (van de opgeteld ruim 35.000 uitgebrachte) stemmen in de wacht. Daarnaast kreeg ze de beste beoordeling van de vakjury. Binnen DSM sleepte ze eerder al een soortgelijke titel in de wacht; Doornbos is trots dat ze nu ook de landelijke award mee naar huis mag nemen. Binnen onze productieorganisatie betekent jong eigenlijk dat je onervaren bent en dus geen kennis hebt, stelt Doornbos. Door direct en persoonlijk contact heeft ze naar eigen zeggen het vertrouwen en het respect van de productiemedewerkers weten te winnen. Daarnaast zorg ik ervoor dat ze betrokken zijn.

De Young Professional of the Year Award, een initiatief van InterCompany Association (ICA) en Volkskrant Banen, werd donderdag 5 maart in Amsterdam voor de tweede keer uitgereikt. 21 jonge talenten uit het bedrijfsleven waren genomineerd, verdeeld over vier categorieën. Naast Doornbos, tevens winnaar in haar eigen categorie Specialisten overig, waren nog twee TU/e-alumni in de race: Rob Augusteijn en Bas Klerkx, beiden afgestudeerd bij Technische Bedrijfskunde. Laatstgenoemde, manager bij Essent, won in de categorie Financieel/juridisch specialisten.

Overall winnaar Doornbos won met haar uitverkiezing onder meer een jaar lang gratis coaching en training en een maatpak van modeontwerper Patrick Lusink.