CPNB


Persbericht 9-3-2009
Directie-uitbreiding bij Stichting CPNB

Marieke Verhoeven en Gijs Schunselaar zijn bij de Stichting CPNB per 1 april 2009 benoemd tot adjunct directeur. Beiden combineren dit met hun huidige taken bij de CPNB. Zij vervullen de vacature die op 1 juni 2008 is ontstaan door het vertrek van adjunct directeur Paul Mosterd, nu directeur SICA.

"Twee jonge ambitieuze mensen die hebben laten zien van grote waarde te zijn voor de CPNB. Zij zijn zeer gekwalificeerd om mede vorm te geven aan de toekomst van de organisatie", aldus de directeur van de CPNB, Henk Kraima.

Marieke Verhoeven (1978) studeerde cum laude af in de Moderne Letterkunde in Nijmegen. Zij was onder andere eigenaar van een kinderboekwinkel, directeur van de Stichting Kinderen en Poëzie, werkt sinds juli 2004 bij de CPNB en is op dit moment Hoofd Kinder- en Jeugdboek. Gijs Schunselaar (1977) studeerde Bestuurskunde in Twente en Bedrijfseconomie in Amsterdam, was verbonden aan Nyfer (Nyenrode Forum for Economic Research) en het Grachtenfestival; hij werkt sinds september 2006 bij de CPNB en is op dit moment Programmaleider van onder meer de campagne Nederland Leest en van Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen.

De vacature van adjunct directeur werd tussentijds waargenomen door Michaëla van Grinsven, die op projectbasis aan de CPNB verbonden blijft. In december 2008 maakte de directeur van de CPNB, Henk Kraima, bekend dat hij in de zomer van 2010 de CPNB zal verlaten. Het bestuur van de stichting zal voor deze vacature in de loop van 2009 een selectieprocedure in gang zetten.