Gemeente Alphen-Chaam

Openbare kennisgeving mogelijkheid registratie niet-Nederlanders

Openbare kennisgeving van de mogelijkheid van registratie van niet-Nederlanders, die onderdaan zijn van andere lidstaten van de Europese Unie, zodat zij in hun Nederlandse woonplaats hun stem kunnen uitbrengen voor de Verkiezingen van het Europees Parlement op donderdag 4 juni 2009.
Onderdanen van andere lidstaten van de Europese Unie die in Nederland wonen kunnen in Nederland hun stem uitbrengen voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Zij kunnen zich hiertoe laten registreren door een schriftelijk verzoek in te dienen: het officiële model Y 32. Daarin verklaren zij tevens dat zij in hun eigen land geen gebruik maken van het stemrecht. Voorwaarden voor de registratie zijn dat deze personen:

- op de dag van de kandidaatstelling (22 april 2009) hun werkelijke woonplaats hebben in Nederland;

- op de dag van de stemming (4 juni 2009) 18 jaar of ouder zijn;
- zowel in Nederland als in de lidstaat waarvan zij onderdaan zijn, niet zijn uitgesloten van het kiesrecht.
Modellen Y 32 zijn verkrijgbaar bij bureau Verkiezingen op het gemeentekantoor in Alphen of telefonisch op te vragen tel. 013-5086666 van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Registratieverzoeken dienen uiterlijk op de dag van de kandidaatstelling (22 april 2009) te zijn ingediend bij bureau verkiezingen.