Landstede

Dartstoernooi voor jongeren

Landstede Welzijn Nunspeet stond op 27 februari in het teken van darten. In een gezellige sfeer, streden de deelnemers om de felbegeerde bronzen, zilveren en gouden medailles.

In de eerste poules werd er vol passie gespeeld om het de tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken. Kreten van blijdschap, maar soms ook van teleurstelling vulden de zaal.

Het niveau was hoog: zo wisten sommige deelnemers regelmatig boven de 100 punten te gooien. Enkele keren werd zelfs de maximale 180 punten gegooid.

De veteranen in het toernooi (jongeren van 16 t/m 23 jaar) speelden met vier deelnemers om de titel. In de finale speelden de twee titelkandidaten Herbert Dijkhuizen en Thomas van de Kolk om de eerste en tweede plek. In deze bloedstollende game pakte Glenn Kroes, die derde was geworden, de microfoon en maakte zijn debuut als caller. Uiteindelijk ging Herbert Dijkhuizen naar huis met de gouden plak.

In de eerste categorie (jongeren van 12 t/m 15 jaar) was Daniël Huisman de uiteindelijke winnaar, Hendrik van der Linde werd tweede en Harold Haverkamp mocht de bronzen plak in ontvangst nemen.