Politie Brabant-Noord

Meisjes verzinnen ontvoering na missen trein

's-Hertogenbosch, Tilburg, 09-03-2009

's-Hertogenbosch/Tilburg - Twee Tilburgse meisjes, 14 en 15 jaar, hebben maandagochtend rond 01.00 vanaf het Stationsplein de politie gebeld met het verhaal dat één van de twee vanuit Tilburg was ontvoerd. Uiteindelijk bleken ze het verhaal te hebben verzonnen omdat ze hun trein hadden gemist.

De meisjes vertelden hevig overstuur dat de oudste van de twee eerder die avond door twee mannen in het centrum van Tilburg in een auto was getrokken. Ze zijn toen naar 's-Hertogenbosch gereden en onderweg is zij betast. Op het station zou ze uit de auto zijn gezet, waarna ze haar vriendin belde die met de trein naar haar toe kwam.

De twee meiden vertelden echter tijdens hun verhoren twee andere verhalen, waardoor het vermoeden rees dat er iets niet klopte. De twee bleven in eerste instantie vasthouden aan hun verhaal, ondanks dat hen herhaaldelijk was verteld dat het doen van een valse aangifte strafbaar is. Uiteindelijk kwamen de meisjes met het ware verhaal.

Ze waren zondagavond vanuit Tilburg op de trein naar Rotterdam gestapt, waar ze enige tijd met wat vrienden hadden doorgebracht. Door werkzaamheden konden ze echter niet meer rechtstreeks terug naar Tilburg en waren ze gedwongen via 's-Hertogenbosch te reizen. Door het oponthoud misten ze alleen de laatste trein naar Tilburg. Hierop besloten ze met het verzonnen verhaal de politie te bellen.

De 'aangeefster' en 'getuige' zijn inmiddels beiden als verdachte afgehoord en de recherche zal tegen hen dossier opmaken ter zake het doen van een valse aangifte. De officier van justitie bepaalt op een later moment of hij strafvervolging zal instellen. De twee meisjes zijn overgedragen aan de zorg van hun ouders.