Politie Haaglanden

Zwaargewonde man overleden

politie zoekt nog steeds getuigen

Den Haag, 09-03-2009 o De zwaargewonde Poolse man die vorige week in een slooppand aan de Herzogstraat werd aangetroffen, is afgelopen zondag 8 maart aan zijn verwondigen overleden.

Buurtbewoners waarschuwden zondag 1 maart omstreeks 17.55 uur surveillerende agenten dat er iets loos was in het slooppand. Toen de agenten het slooppand binnen waren gegaan, troffen zij de zwaargewonde 33-jarige Pool aan. De GGD vervoerde de man werd direct naar het ziekenhuis waar hij in de vroege morgen van zondag overleed.

Flyeractie
De politie gaat uit van een misdrijf en formeerde een TGO-team (Team Gerichte Opsporing) dat de zaak onderzoekt. Vrijdag 6 maart verspreidde het team op een aantal locaties in de omgeving van de Hertzogstraat flyers. Op deze flyer staat in de Nederlandse, Duitse en Poolse taal de getuigenoproep vermeld. Dinsdag 10 maart gaat het rechercheteam, samen met personeel van politiebureau De Heemstraat, in de wijk de straat op om passanten aan te spreken en flyers uit te delen. Bekijk hier de flyer .

Kunt u helpen?
Heeft u informatie over wat er zich in de schuur in de Hertzogstraat heeft afgespeeld? Heeft u het weekend van 28 februari en 1 maart iets vreemds gezien in de omgeving van de Hertzogstraat? Of heeft u anderszins informatie die licht kan schijnen op deze zaak? Het Golab-team onderzoekt de zaak en is gehuisvest in Bureau Leidschendam-Voorburg. Zij zijn te bereiken via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.