Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk - Aanhouding voorkomt diefstal fietsen

Nieuwerkerk aan den IJssel, 09-03-2009 o Met de aanhouding van twee mannen, een 28 jarige man uit Rotterdam en een 38 jarige man uit Capelle aan den IJssel, denkt de politie zondag 8 maart fietsdiefstallen te hebben voorkomen.

Dit was ook dankzij de melding van een vrouw die één van de mannen rond 14.50 uur bij het zwembad aan de Iersestraat betrapte op het moment dat hij aan haar fiets zat. De man ging er als een haas vandoor, stapte in een auto en reed weg. De getuige noteerde het kenteken en gaf de beschrijving door aan 112. De politie kreeg na de melding de auto in het zicht. Op dat moment stopte die bij de fietsenstallen van het Station. Bij het zien van de politie ging een van de mannen er rennend vandoor. De politie ging op zoek naar de verdachte waarbij ook een fiets van een voorbijganger te leen werd gevraagd. Uiteindelijk werd de verdachte op en in de omgeving van Vijverzicht aangehouden. Na verhoor en onderzoek zijn zij maandag 9 maart weer in vrijheid gesteld. De Rotterdamse verdachte zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden bij de rechter. Tegen de man uit Capelle ontbrak voldoende bewijs om een verdere vervolging tegen hem in te stellen.

Kinderen getuigen Bij de aanhouding van de gevluchte verdachte waren kinderen aanwezig. Omdat de verdachte zich verzette heeft de politie hem met gepast geweld aangehouden. Na de aanhouding hebben de aanwezige politiemannen gepraat met de kinderen over wat er is gebeurd. Mochten er kinderen zijn die nog dusdanig onder de indruk zijn over wat ze hebben gezien dan staat de deur van het politiebureau open om daarover verder te praten.

Het politiebureau in Nieuwerkerk aan den IJssel (Raadhuisplein 50) is van maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 17:00 uur, vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur geopend.