Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Bergen op Zoom, 09-03-2009

Politie houdt man aan voor belediging en discriminatie

ROOSENDAAL - De politie heeft gisterochtend op het Stationsplein een 35-jarige man uit Noordwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van belediging en discriminatie. Het slachtoffer, een 23-jarige Belgische vrouw, deed aangifte.

De vrouw, die per trein, vanaf België richting het station Roosendaal reed werd in de trein op een hinderlijke manier gevolgd door de verdachte. Nadat de vrouw en andere reizigers hem daar over
aangesproken had vond hij het nodig de vrouw te beledigen. Hij stelde zich agressief op tegenover haar en uitte daarbij discriminerende taal. Controleurs sprongen ertussen en informeerde de politie.

Dronken automobilist botst tegen vangrail

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond rond 18.30 uur op het Oostplein een 43-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aangehouden voor verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed. Surveillerende agenten kregen de melding van een aanrijding met beknelling op de Rijksweg A 58. daar troffen ze geen voertuig aan. Wel was de vangrail zwaar beschadigd. De agenten stelden een onderzoek in en troffen op het Oostplein een beschadigde auto aan met daarin de 43-jarige bestuurder. De man verklaarde dat de auto die hij bestuurde op de Rijksweg in een slip belandde waardoor hij tegen de vangrail botste.. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 655 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie onderzoekt vrijheidsbeneming

ROOSENDAAL - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een vrijheidsbeneming die vannacht plaats gevonden heeft in
Roosendaal. Het slachtoffer, een 56-jarige Roosendaler deed aangifte.

Het slachtoffer meldde de politie dat hij vanmorgen rond 04.15 uur gewekt werd door de deurbel. Nadat hij de deur geopend had duwde een indringer hem de woning in en uitte daarbij diverse mondelinge bedreigingen. In de woning eiste de verdachte de telefoon en
autosleutels van het slachtoffer. Nadat de Roosendaler de goederen overhandigd had dwong de dader hem te vergezellen naar een pinautomaat in Roosendaal waar de Roosendaler geld moest afstaan. Vervolgens lukte het slachtoffer de dader na diverse omzwervingen te overtuigen om hem te laten gaan.

Meerdere voertuigen weg na inbraak rijwielhandel

KLUNDERT - De politie is met het opnemen van een aangifte een
onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak bij een
rijwielhandel op de Zevenbergsepoort. Bij de inbraak werden meerdere bromfietsen buit gemaakt.

Vanmorgen rond 03.30 uur stelden agenten een onderzoek in bij de rijwielhandel na een ontvangen melding van een inbraakalarm. Op de twee verdieping was een ruit geforceerd. De daders zagen kans om het pand te betreden waarna vanuit een werkplaats meerdere bromfietsen en vermoedelijk een motor ontvreemd werd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-03-2009 15:43 | © Regio Midden en West Brabant |