Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 09-03-2009

Vriend krijgt huisverbod na mishandeling vriendin

BREDA - De politie heeft gisteravond in een woning in Breda een 49-jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 48-jarige vriendin uit Breda te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld. Aan hem is een huisverbod uitgereikt.

De verdachte was gisteravond op bezoek bij het slachtoffer. Nadat de vrouw om een blikje bier vroeg sloeg de Bredanaar het blikje tegen het hoofd van het slachtoffer. De vrouw liep een hoofdwond op.
Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen de man in de woning aan. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig
vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Bredanaar gewond bij verkeersongeval

ETTEN-LEUR - Bij een verkeersongeval gisteravond op de Bredaseweg raakte een 41-jarige Bredaase quadbestuurder gewond. Hij is met een mogelijk heupfractuur overgebracht naar het Amphia Molengracht te Breda.

Een 22-jarige man uit Etten- Leur reed als bestuurder van een
personenauto vanaf de Rijksweg over de Oostpoort in de richting van de Bredaseweg. Bij de oversteek op de Bredaseweg zag hij een quad over het hoofd die bestuurd werd door het 41-jarige slachtoffer. De man raakte daarbij gewond.

Snoepzakkendief loopt tegen de lamp

BREDA - De politie heeft vanmorgen, even na 09.00 uur bij een
supermarkt aan de Bisschopshoeve een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat de jongen meerdere snoepzakken uit de schappen nam. Bij de kassa rekende hij er één af en verliet de winkel. Buiten werd hij
aangesproken. In zijn rugzak had hij meerdere niet afgerekende zakken snoep. Op het bureau bekende hij de diefstal en meldde spijt te hebben van zijn daad.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-03-2009 15:21 | © Regio Midden en West Brabant |