Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 09-03-2009

Schennispleger actief

OOSTERHOUT: De politie kreeg maandagochtend 9 maart om 11.10 uur de melding dat er een schennispleger actief was in de omgeving van de Eendendonk. De nog onbekende man stond met ontbloot onderlichaam in de bosjes, zo meldde een getuige. De politie heeft meteen de omgeving afgezocht maar de man niet meer gevonden.
Circa 10 minuten tevoren toonde een man zijn geslachtsdeel aan een vrouw in de Zuiderbeemd. De vrouw (27 jaar) stapte net in haar auto toen ze ongewild met de exhibitionist werd geconfronteerd. Hij probeerde duidelijk oogcontact te maken, aldus het slachtoffer. Gezien het signalement gaat het vermoedelijk om dezelfde man. Het zou gaan om een man van rond de 30/40 jaar, blond haar, ietwat kalend en gekleed in een blauw jack. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Licht letsel bij verkeersongeval

OOSTEIND: De politie behandelde zondagavond 8 maart om 17.30 uur een letsel ongeval op de Ekelstraat in Oosteind. Een 78-jarige
automobiliste klaagde over pijn op haar borst en is voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw reed over de Provincialeweg te Oosteind en wilde bij de kruising rechtdoor gaan, om zo de Ter Horst in te rijden.
Bij het oversteken kwam ze in aanrijding met een auto van rechts. Deze auto werd bestuurd door een 24-jarige man uit Rijen. Hij reed over de Ekelstraat (N629) komende vanuit de richting van Oosterhout. Er ontstond een aanrijding tussen beiden personenauto's, waarbij beide auto's schade opliepen. De politie ontfermde zich over de betrokken, nam de verklaringen op en zorgde voor het weg takelen van de auto's. Bij geen van beide partijen was er sprake van alcoholgebruik.

Gestolen vrachtauto terecht

OOSTERHOUT: Een oplettende getuige attendeerde de politie op een vrachtauto die al een week onbeheerd op het Innovatiepark stond. Het ging om een witte trekker van het merk Scania, voorzien van het Belgische kenteken YRD-897. De cabine was niet op slot en het
contactslot was verwijderd. Nader onderzoek wees uit dat het om een gestolen vrachtauto ging. Het voertuig was recent gestolen in België. De aangekoppelde oplegger
was niet geladen. Op verzoek van de Belgische autoriteiten is de combinatie voor nader onderzoek in beslag genomen.

Politie onderzoekt inbraken

MADE: Maandagochtend 9 maart werd om 07.10 uur ontdekt dat er was ingebroken in een winkelpand aan de Brieltjenspolder in Made. De dieven vernielden een grote dubbelglas ruit aan de achterkant van de meubelzaak. Vervolgens binnen gegaan en heeft men een vijftal
elementen van een bankstel weggenomen, alsmede een vloerkleed en twee bijpassende poefen. De inbraak is in het afgelopen weekend gepleegd.

OOSTERHOUT: Diezelfde ochtend werd om 08.00 uur een inbraak in een horecagelegenheid aan de Markt in Oosterhout ontdekt. De daders braken twee gokkasten open, van waaruit geld werd gestolen ook namen ze de kassa en een LCD-televisie mee. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-03-2009 16:05 | © Regio Midden en West Brabant |