Gemeente Almelo

Almelo Beweegt: Gemeente steunt actie om meer inwoners aan het bewegen te krijgen

9 maart 2009 - Deze week valt bij 32.000 huishoudens een flyer op de deurmat waarin de Gemeente aandacht vraagt voor twee acties die als doel hebben het stimuleren van sportief bewegen: Start Met en Beweegmaatje.

Nordic walking: sportief bewegen
Nordic walking: sportief bewegen

Nederlanders zijn de afgelopen jaren weliswaar actiever in hun vrije tijd maar bijna de helft van alle Nederlanders beweegt nog steeds te weinig. Dat geldt ook voor inwoners van Almelo.

Start Met

Sinds zondag 1 maart 2009 loopt de actie Start Met. Start Met is een landelijke actie onder de vlag van de campagne 30 minuten bewegen, een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). De campagne is bedoeld om met name 50-plussers en mensen met chronische aandoeningen te wijzen op het belang van regelmatig bewegen en wil gedurende de actieperiode van 1 maart tot en met 24 april 2009 zoveel mogelijk mensen aanzetten tot bewegen. Er zijn inmiddels 2700 locaties in Nederland bereid gevonden om mee te doen aan het project.

De afgelopen maand konden lokale sportaanbieders zich al op via internet aanmelden met hun bestaande sport- en beweegaanbod of met speciale introductielessen. Op dit moment staan meer dan 25 bewegingsactiviteiten vermeld van diverse aanbieders. Nordic-Walking, fitness, aqua-jogging, badminton, Tai-Chi, korfbaltraining, bewegen voor ouderen, zaalvoetbal en knotshockey zijn hier voorbeelden van.

Belangstellenden voor deelname aan één of meerdere activiteiten kunnen het aanbod op de site inzien door het intoetsen van hun postcode en zich inschrijven voor activiteiten naar keuze. Deelnemen kan gedurende deze periode vaak tegen een gereduceerd tarief.

Beweegmaatje

Het doel van Beweegmaatje is om mensen in de gelegenheid te stellen een sportpartner te vinden. Want samen sporten is gezellig en een extra reden om niet af te haken. Ook Beweegmaatje maakt gebruik van een website. Op deze site zijn mensen in de omgeving te vinden die ook een sport- of beweegmaatje zoeken. U kunt ook zelf een advertentie plaatsen.