Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Getuigen gezocht van mishandeling fietstunnel station Hilversum

Hilversum, 09-03-2009 o Zondagochtend 8 maart rond 3.00 uur is in de fietstunnel onder station Hilversum een 15-jarige jongen uit Blaricum zwaar mishandeld. Politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen, waaronder drie jongens die te hulp zijn geschoten.

Het slachtoffer was met twee meisjes en drie jongens uit geweest in Hilversum, toen het gezelschap besloot naar Blaricum terug te fietsen.

Terwijl ze hun fietsen van het slot haalden, raakten de meisjes in gesprek met twee onbekende jongens. Toen de meisjes wegfietsen, sprongen de twee jongens vlak voor de fietstunnel bij de meisjes achter op de fiets.
Enkele meters later sprongen ze er weer af en begonnen tegen de fietsen van de jongens uit Blaricum te trappen. Toen de 15-jarige Blaricummer hier een opmerking over maakte, richtten de twee zich op hem en begonnen te schoppen en te slaan. De jongen kwam ten val en raakte vermoedelijk buiten westen. Ondertussen bleven de twee de jongen schoppen. Daarna richtten ze zich op de andere Blaricummers. Op dat moment komen er drie, vermoedelijk Marokkaanse, jongens de fietstunnel in lopen. Wanneer ze zien wat er aan de hand is, rennen ze op de twee belagers af, die op de vlucht slaan en in de richting van het centrum hollen.

De 15-jarige jongen moest voor behandeling naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een lichte hersenschudding had opgelopen.

Signalement:
Jongen 1: een kleine jongen van ongeveer 1.65 a 1.70 meter lang, ongeveer 17 jaar. Hij had kort zwart stekeltjes en droeg in een oor een glimmende oorbel.

Jongen 2: een lange, dunne blanke jongen van ongeveer 17 jaar, ongeveer 1,90 meter lang. De jongen had kort donker haar en sprak met een accent. Ook deze jongen droeg een oorbel

Politie Gooi en Vechtstreek wil graag in contact komen met de jongens die hebben ingegrepen. Het gaat om drie jongens van vermoedelijk Marokkaanse afkomst van ongeveer 17 jaar. Hen wordt gevraagd zich te melden via 0900 88 44. Ook andere getuigen van het incident wordt gevraagd zich te melden via hetzelfde telefoonnummer. Wie liever anoniem reageert kan dat doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000