Gemeente IJsselstein


Start periodieke reiniging en inspectie riolering

Datum: donderdag 5 maart 2009
De gemeente is op 9 maart gestart met de uitvoering van de periodieke reiniging en inspectie van een gedeelte van haar rioolstelsel. Het betreft reiniging en inspectie van de gemengde vuil- en regenwaterriolen in de wijken Binnenstad, Nieuwpoort, Paardenveld en Panoven (zie ook begrensd gebied in onderstaand kaartje). Er zal als eerste gestart worden in de Binnenstad. De werkzaamheden zullen in totaal ongeveer 40 werkdagen duren en worden uitgevoerd door het bedrijf `SITA Rioolservices'.
Toelichting op werkzaamheden
De reiniging en inspectie is noodzakelijk om een goede afvoer van het afvalwater en/of regenwater te (blijven) waarborgen en eventuele schades aan de riolering te lokaliseren.
Hoewel wij verwachten dat u als burger er niets van zult merken kan het gebeuren dat er bij de werkzaamheden enige overlast optreedt. Doordat de riolering met hoge waterdruk wordt gereinigd kan het gebeuren dat de binnenriolering wordt leeggezogen (vacuüm) of een ogenblik onder druk komt te staan. In het eerste geval veroorzaakt dit een `rioollucht' in huis of bedrijfspand. Eenvoudig te verhelpen door de kranen even te laten lopen. In het andere geval kan water in het toilet en/of gootsteen opspatten en gaan borrelen. Om te voorkomen dat er water op de vloer spat adviseren wij u om in de periode van de werkzaamheden de deksel van het toilet gesloten te houden en deze eventueel te verzwaren met bijvoorbeeld een emmer water. Zodra de werkzaamheden in uw straat zijn uitgevoerd hoeft u deze voorzorgsmaatregel niet meer te nemen.
Mogelijke verkeershinder
Doordat bij het reinigen van het riool gebruik wordt gemaakt van grote vrachtauto's, kan dit leiden tot enige verkeershinder. Wanneer een put van de riolering voor een inrit ligt kan het gebeuren dat deze enige tijd is geblokkeerd.