Saxion Hogescholen
BR>

do 05 maart 2009

Saxion organiseert sponsorloop voor Thailand

Zes studenten van de opleiding verpleegkunde van Saxion organiseren in Enschede een sponsorloop om geld in te zamelen voor de Stichting Vrienden van Donkhaen. Deze stichting helpt jonge meisjes in Thailand aan een opleiding zodat ze niet in de prostitutie belanden. De sponsorloop wordt samen met 100 leerlingen van basisschool Drakensteyn op 9 maart aanstaande georganiseerd op de Oude Markt in Enschede.

Om 10:00 uur geeft Frans Pol, directeur van de opleiding verpleegkunde van Saxion, het startschot voor de eerste groep. Wethouder Ed Wallinga, gemeente Enschede, geeft de tweede groep om 13:00 uur het startsein.

Via een oud-studente van de opleiding verpleegkunde, die momenteel reist door Thailand, hoorde het zestal studenten van de Stichting Vrienden van Donkhaen (Ban Donkhaen is een dorpje in het noordoosten van Thailand). Ze besloten actie te ondernemen rondom Internationale Vrouwendag op 8 maart 2009. Door geld op te halen en te collecteren proberen de studenten bewustwording te creëren voor dit steeds weer terugkerende probleem.

Riet Brinkman, directeur van basisschool Drakensteyn (locatie J.P. Coenstraat), heeft haar medewerking toegezegd in dit mooie initiatief om verschillende redenen: "We zijn altijd genegen iets voor een ander te doen. Wij leren onze leerlingen dat je niet alleen voor jezelf op deze wereld staat, maar ook iets voor anderen kan betekenen."

Bovendien besteedt de school op dit moment veel aandacht aan het thema `Enschede'. "Dat de sponsorloop juist in het oude centrum van Enschede plaatsvindt, is natuurlijk een leuke aansluiting op ons thema", aldus de directeur.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------