Girl Child Conference: aandacht voor geweld tegen meisjes

Nieuwsbericht | 06-03-2009

Het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert, samen met het ministerie voor Jeugd en Gezin, het ministerie van Justitie, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en UNICEF Innocenti Research Centre, op 9 en 10 maart in het Kurhaus te Scheveningen de internationale conferentie Making Recommendations Work - The Girl Child Conference, over geweld tegen meisjes in de huiselijke sfeer en de familie.

Lichamelijk en emotioneel geweld, seksueel misbruik en schadelijke culturele en traditionele praktijken zijn voor kinderen en met name voor meisjes overal ter wereld aan de orde van de dag.

Minister Verhagen opent de conferentie. Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking), minister Rouvoet (Jeugd en Gezin), minister Hirsch Ballin en staatssecretaris Bussemaker (VWS) spreken tijdens de conferentie.

Deze internationale conferentie in het Kurhaus moet de aandacht voor de problematiek wereldwijd vergroten en een stap voorwaarts zijn naar uitbanning van geweld tegen meisjes. Aan de conferentie wordt deelgenomen door vertegenwoordigers van overheden, internationale en regionale organisaties, maatschappelijke organisaties en experts en academici. Zij zullen samen aanbevelingen uit gerenommeerde VN-studies omzetten in concrete, haalbare stappen die de situatie voor meisjes werkelijk verbeteren.

Meer informatie


* Girl Child Conference