Gemeente Noordwijkerhout

9/3/2009 - Resultaten bestuurskrachtonderzoek bekend

Ernst & Young heeft in opdracht van de gemeente een onderzoek uitgevoerd naar de bestuurskracht van de gemeente Noordwijkerhout. Het onderzoek is inmiddels afgerond en de resultaten worden op maandag 9 maart 2009 gepresenteerd. Deze presentatie begint om 20.00 uur en vindt plaats in de hal van het gemeentehuis.

Bestuurskracht kan als volgt worden gedefinieerd: De bestuurskracht van een gemeente wordt bepaald door de mate waarin en de wijze waarop een gemeente zelfstandig haar taken realiseert met de beschikbare kwaliteiten en middelen.

Een bestuurskrachtmeting geeft de gemeente dus inzicht in haar eigen functioneren. Hoe staat de gemeente ervoor? Wat zijn de sterke en zwakke punten en hoe kunnen die worden verbeterd? Dat wordt bekeken aan de hand van de verschillende rollen van de gemeente, zoals de gemeente als dienstverlener, als bestuur en de gemeente in de regio. Een dergelijke bestuurskrachtmeting levert onmisbare informatie op op grond waarvan een gemeentebestuur, indien nodig, een veranderings- en verbetertraject in kan zetten.

Voor wie?
Iedereen die aanwezig is geweest bij de openbare bijeenkomst op 27 januari 2009, is van harte uitgenodigd om kennis te nemen van de resultaten van het onderzoek. Bent u niet bij de genoemde bijeenkomsten geweest, maar wel geĂŻnteresseerd naar de resultaten, dan bent u uiteraard ook van harte welkom op maandag 9 maart om 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis.