Provincie Zuid-Holland

Wegafsluiting N 209 Doenkade

Op 9 maart worden de afritten van de A13 en de N 209 Doenkade inclusief Vliegveldweg, Schieveensedijk, Oude Bovendijk en Landscheiding tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer. Dit is nodig om onderzoeken te kunnen doen. De wegafsluiting duurt van 9 maart 21.00 uur tot 10 maart 05.00 uur.

Onderzoek
De onderzoeken die de provincie Zuid-Holland laat uitvoeren betreffen grondmechanische, milieutechnische en landmeetkundige onderzoeken. Er worden draagkrachtmetingen uitgevoerd en boringen gedaan om de kwaliteit en opbouw van de bestaande weg en onderliggende bodem in kaart te brengen. Ook de ondergrond van nieuw aan te leggen wegen wordt op deze manier onderzocht. Het landmeetkundig onderzoek heeft als doel de maatvoering van het ontwerp precies te laten aansluiten op de bestaande situatie. De werkzaamheden worden over het gehele traject Doenkadeplein - knoop A13 uitgevoerd. Ook de op- en afritten van het verkeersknooppunt A13 worden hierin meegenomen.

Omleidingen
Omleidingroutes worden met borden aangegeven. Deze staan langs de A13, A20 en bij het Doenkadeplein (N 209/N 471). Weggebruikers met de bestemming Rotterdam Airport worden via het Schieplein (afslag 14 van de A20) naar de luchthaven geleid.

Bijzonderheden
Bij slechte weeromstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Als reservedatum is 12 maart 2009 gereserveerd.

Project Verbreding N 209 Doenkade
In de regio Rotterdam - Bergschenhoek worden plannen voorbereid om de huidige verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren en de toekomstige bereikbaarheid te waarborgen. De provincie Zuid-Holland gaat de N 209, tussen de aansluiting met de A 13 en de G.K. van Hogendorpweg, verbreden naar 2 maal 2 rijstroken met middenberm. Ook de aansluiting met de A13, de zogenaamde verkeersknoop, wordt aangepast. Meer hierover is te lezen op www.n209.nlonder 'N 209 Doenkade'.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 7240