Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 maart 2009

Amsterdamse leerlingen in actie tegen kindermishandeling

Leerlingen van Sweelinck College 'openen ogen' op Leidseplein

Leerlingen uit 2 VMBO van het Sweelinck College uit Amsterdam zullen op maandag 9 maart om 16.00 uur een muzikale optocht houden (onder begeleiding van de brassband van de school) vanaf hun schoolgebouw aan de Moreelsestraat 21 naar het Leidseplein. Hier aangekomen zullen de leerlingen nog enige tijd blijven om onder het motto 'Open Your Eyes' zoveel mogelijk mensen aan te spreken en hun boodschap te verspreiden via het verzenden van een Open Your Eyes-ringtone en het uitdelen van stickers voorzien van hetOpen Your Eyes-logo. Het doel? Zoveel mogelijk mensen bewust maken van kindermishandeling in Nederland en hopelijk daarmee de schokkende cijfers van slachtoffers naar beneden te halen. Klasgenoten, leraren en vrienden zullen hen -onder het genot van de Sweelinck-brassband performance- te hulp staan in het kader van het KidzWise-project.

Selectierondes

Na zenuwslepende selectierondes hebben Arie (14), Carensa (13), Romy (14) en Shannon (14) met de campagne 'Open Your Eyes' in november een Kidzwise Award gewonnen en daarmee een geldbedrag om hun campagne-ideeën waar te maken. Maandenlang hebben zij met behulp van twee coaches gewerkt aan het ontwerpen van de stickers en ringtone.

KidzWise

Verschillende scholen hebben afgelopen jaar plannen opgzet om het onderwerp kinderrechten onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Een deskundige jury beloonde de vijf plannen met een KidzWise Award, een geldbedrag van ¤500,- en een coach van de Nationale Jeugdraad, die hen helpt in het opzetten van hun campagne.

Kidzwise is een project van het Kinderrechtencollectief en wordt uitgevoerd door Codename Future en de Nationale Jeugdraad. Het Kinderrechtencollectief wil met deze campagne jongeren enthousiast maken om in actie te komen voor de rechten van kinderen in Nederland of ergens anders op de wereld. Meer informatie: www.kidzwise.nl,www.jeugdraad.nl, www.codenamefuture.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Putri Gayatri Pertiwi en Selma van Oostwaard (coaches KidzWise)

Selma van Oostwaard is bereikbaar via:
E-mail: svanoostwaard@hotmail.com Tel: 06 1490 2595

Putri Gayatri Pertiwi is bereikbaar via:
E-mail: putrigayatri@gmail.com Tel: 06 4841 3778