Gemeente Oirschot

Nationale Boomfeestdag in Oirschot

Nationale Boomfeestdag in Oirschot (deel 5)

Op maandag 9 maart 2009 starten Oirschot en Eindhoven respectievelijk de Bomenweek en de Boomestafette met als hoogtepunt de Nationale Boomfeestdag op woensdag 18 maart. In de aanloop van de Bomenweek en de Nationale Boomfeestdag in maart, publiceert gemeente Oirschot een reeks artikelen in het Oirschots Weekjournaal met tal van wetenswaardigheden over bomen.

De Bomenweek

De Bomenweek start op maandagochtend 9 maart 2009 om 9:15 uur op de speelweide achter de molen De Korenaar. De kinderen van groep 8 van de Paulusschool planten samen met burgemeester Severijns en wethouder Smits om half tien een notenboom. IVN-Oirschot voert namens de gemeente de regie. De notenboom wordt aan gemeente Oirschot geschonken door Ebben Boomkwekers uit Cuijck. De notenboom is de eerste die geplant wordt in het kader van de Nationale Boomfeestdag 2009. Precies tegelijkertijd planten burgemeester Van Gijzel en de Eindhovense basisscholen een es bij de Wasvenboerderij. Na het planten van de notenboom, vertrekken de Oirschotse kinderen naar de Drossaard. Hier planten zij nog eens 15 fruitbomen, deze zijn besteld bij de Oirschotse boomkweker Patrick Heijms.

Later in de Bomenweek nemen vier Oirschotse scholen deel aan de officiële Boomfeestdag op 18 maart. De dag erna, op donderdag 19 maart, wordt nabij de hockeyclub bosplantsoen aangeplant door de twee andere basisscholen. De IVN-ers Jan Pijnenburg, Harrie van Moorsel, Peter van Moorsel, Jan Sanders en Noud Plasmans helpen de kinderen van de basisscholen met het planten van de bomen.

Publicatiereeks en prijsvraag

De afgelopen vier edities van het Oirschots Weekjournaal en op de gemeentelijke website www.oirschot.nl stonden artikelen in het teken van bomen. Dit artikel is de vijfde in de reeks en zoals in voorgaande edities aangekondigd, volgt nu een prijsquiz. We hebben u in de afgelopen weken verschillende weetjes verteld over bomen en de Boomfeestdag. Hieruit zijn de vragen van de prijsquiz samengesteld. Vul hem in en stuur hem op, wie weet wint u een prachtige notenboom.

Kijk hieronder voor de vragenlijst. Print hem uit, vul hem in en stuur hem op!


* Quiz boomfeestdag.pdf