Ingezonden persbericht


Persuitnodiging en -bericht

Embargo tot 9 maart 2009 18.00 UUR

Haarlem, 2 maart 2009

Kennemer Gasthuis pakt estafettestokje

Het Kennemer Gasthuis neemt op 9 maart het estafettestokje over van TEVA Pharmachemie. Het ziekenhuis is de tweede estafetteloper in de race voor het vergroten van kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt in Zuid-Kennemerland. De estafetterace is een initiatief van VNO-NCW Zuid-Kennemerland.

Het Kennemer Gasthuis (KG) is met ruim tweeduizend medewerkers een van de grootste werkgevers in Haarlem en omstreken. Als teachinghospital is het KG bovendien een stageadres van het eerste uur. Het ziekenhuis biedt een veelheid en diversiteit aan stageplekken voor leerlingen van alle niveaus. Sinds 2001 kunnen ook vmbo- leerlingen stagelopen in een leerwerktraject. Zij werken gedurende twee jaar op verschillende afdelingen, zoals de postkamer, de afdeling onderhoud en beheer, het restaurant en de kinderopvang. Zo krijgen deze praktisch ingestelde jongeren een betere uitgangspositie op de arbeidsmarkt en kunnen beter hun keuze voor de toekomst bepalen.

Betrokken
Bij aanvang van de stageperiode sluit het Kennemer Gasthuis met de leerling een overeenkomst waarin stageplan en leerdoelen zijn vastgesteld. "Leerlingen zijn over het algemeen zeer tevreden", zegt Ruud Gaasbeek, coördinator beroepsopleidingen in het KG. "Onze begeleiders hebben een groot inlevingsvermogen in de leefwereld van de jongeren. Zij bieden de leerling structuur, luisteren goed en benadrukken hoe belangrijk hij of zij is voor het ziekenhuis. Een belangrijk onderdeel van de stage is het versterken van het zelfvertrouwen van de leerling."

Gaasbeek: "Als leerlingen na afloop van de stage besluiten een vervolgopleiding te doen in het ziekenhuis, dan is dat een beloning voor de inzet van de stagebegeleiders. Bovendien past het helemaal in het beleid van het Kennemer Gasthuis waarin opleiden en de mogelijkheid bieden om door te groeien een belangrijke plaats innemen." Uitnodiging
Ruud Gaasbeek neemt het estafettestokje aan tijdens:

De Regiotop
9 maart 2009
In de Lichtfabriek
Haarlem
Aanvang 15.30 uur
Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mevrouw Jetta Klijnsma, zal daarbij aanwezig zijn. De pers is van harte welkom.

Project Estafettestokje
Het estafettestokje is een project van Platform Arbeidsmarkt & Onderwijs Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer. Het is op initiatief van VNO-NCW Zuid-Kennemerland gestart en wordt uitgevoerd in samenwerking met de organisaties voor het beroepsonderwijs in de regio: Dunamare Onderwijsgroep (VMBO), ROC Nova College (MBO) en INHolland (HBO).

Noot voor redacties (