Ingezonden persbericht


Persbericht 4 maart 2009

Radio 4 viert verjaardag Haitink met downloadproject Van 9 t/m 15 maart viert Radio 4 80ste verjaardag Bernard Haitink

Ter ere van de 80ste verjaardag van Bernard Haitink op 4 maart trakteert Radio 4 zijn luisteraars op unieke muziekstukken van de wereldvermaarde dirigent. Vanaf 9 maart zijn drie bijzondere symfonieën, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest, gratis te downloaden via Radio4.nl.

De programma's op Radio 4 besteden in de week van 9 tot en met 15 maart uitgebreid aandacht aan de carrière van Haitink.

Downloadproject

Drie unieke muziekwerken kunnen vanaf 9 maart gratis worden gedownload via de Radio 4 website:

Georges Bizet - Symfonie in C

Robert Schumann - 1e Symfonie

Ludwig van Beethoven - 3e Symfonie

Het is de tweede keer dat Radio 4 gratis via de website bijzondere muziekproducties aan bezoekers aanbiedt. In oktober en november vorig jaar konden luisteraars elke dag gratis een opname van het Koninklijk Concertgebouworkest downloaden, naar aanleiding van het 120-jarig jubileum van het orkest. Meer dan 600.000 keer maakten bezoekers hier gebruik van.

De Klassieken

Het radioprogramma De Klassieken (AVRO) komt op 11 en 12 maart tussen 09.00 en 12.00 uur live vanuit de Pleinfoyer in het Concertgebouw in Amsterdam. Maartje van Weegen presenteert de uitzendingen, die in het teken staan van de carrière van Bernard Haitink. Met veel muziek en gesprekken met mensen die nauw met de dirigent samenwerkten.

Middagconcert
Op de zondagmiddagen 8 en 15 maart zijn op Radio 4 in het Middagconcert (AVRO) vanaf 14.00 uur opnames te horen van Haitink en het Koninklijk Concertgebouworkest, met onder meer op 8 maart de Negende Symfonie van Bruckner en op 15 maart werken van Mozart, Debussy en Beethoven.

Televisie

De AVRO zendt van 9 tot en met 15 maart iedere avond rond 23.00 uur een concertregistratie uit op Nederland 2. De uitzendingen worden ingeleid door fragmenten van het gesprek dat Hans van den Boom had met de 80-jarige dirigent.

Ook kunst- en cultuurmagazine Opium staat op zaterdag 7 maart om 16.30 uur in het teken van Haitink. Het programma wordt herhaald op zondag 8 maart om 23.15 uur en vrijdag 13 maart om 15.00 uur. Alle uitzendingen zijn te zien op Nederland 2.

Voor meer informatie: www.radio4.nl



Ingezonden persbericht