Universiteit van Tilburg

6 maart 2009

ONDER EMBARGO tot maandag 9 maart 17.00 uur

UvT gaat samenwerken met hockeyclub Tilburg THMC
Samenwerking begin van nieuw topsportbeleid UvT

De Universiteit van Tilburg en hockeyclub Tilburg THMC gaan samenwerken om talentvolle topsporters aan te trekken. De universiteit ontwikkelt een speciaal studieprogramma waarbij topsport en studie gecombineerd kunnen worden. De samenwerking wordt op maandag 9 maart bekrachtigd met een bijeenkomst waar voormalig hockey bondscoach Marc Lammers spreekt over succesvol coachen.

De UvT gaat in haar onderwijs rekening houden met topsporters door bijvoorbeeld tentamentijden op verzoek aan te passen en een oplossing te bieden voor gemiste colleges. Ook krijgen topsporters waar mogelijk voorrang bij huisvesting.

De hockeyclub Tilburg TMHC hoopt door middel van de samenwerking met de UvT meer goede hockeystudenten van boven de rivieren in haar selectie te krijgen. Drie basisspelers van de hockeyclub studeren al aan de UvT. Volgend jaar komt daar de ex-international Wouter Hermkens bij.

Om de samenwerking feestelijk te beginnen wordt op maandag 9 maart een bijeenkomst gehouden aan de Universiteit van Tilburg met als gastspreker Marc Lammers, voormalig hockey bondscoach. Andere sprekers zijn Hein van Oorschot, voorzitter van het College van Bestuur van de UvT en Pieter Bogaers, voorzitter van TMHC.



Universiteit van Tilburg