Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort ­ vrijdag 6 maart 2009

Start aanleg Cruyff Court

Begin volgende week wordt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Cruyff Court aan de Dollardstraat. Voor de aanleg van het Cruyff Court moeten er vier bomen worden gekapt en worden er vijf bomen verplant.

Voor de kap en het verplanten van de bomen heeft de gemeente Amersfoort een kapvergunning verleend. Tegen deze kapvergunning is door omwonenden bezwaar gemaakt bij de rechtbank. De rechtbank heeft aangegeven dat de kapvergunning terecht is afgegeven. Nu de kapvergunning definitief is, wordt binnenkort begonnen met de aanleg.

Cruyff Court
Het Cruyff Court is een kunstgras voetbalveld. In de wijk Soesterkwartier wonen veel jongeren in de leeftijd tussen de 12 en 18 jaar. Een Cruyff Court is een goede speelvoorziening voor jeugd in deze leeftijd.

Planning
In de week van 9 maart worden de vier bomen gekapt. Het verplanten van de vijf bomen wordt daarna gedaan. Deze werkzaamheden zorgen voor weinig overlast. De volgende stap is de aanleg van het Cruyff Court speelveld. Deze werkzaamheden starten naar verwachting halverwege april 2009 en duren ongeveer vijf weken. De start van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden en of de ondergrond voldoende droog is. De verwachting is dat in de eerste week van juni 2009 het Cruyff Court officieel in gebruik wordt genomen.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort