Achmea Groep


Introductie ´no nonsense´ pensioenregeling

6 maart 2009

Tijden van economische laagconjuctuur dwingen werkgevers extra te letten op pensioenkosten. Avéro Achmea lanceert op 9 maart daarom een nieuwe compacte variant van het Flexibel Werknemers Pensioen (FWP); FWP Compact. Een pensioenregeling met gegarandeerde uitkeringen, waarbij de werkgever kan kiezen uit de belangrijkste opties van een pensioenregeling.

Uit extern onderzoek blijkt dat de nieuwe variant tot de scherpste premiestelling in de intermediaire pensioenmarkt behoort, zowel in de kleinmarkt als in de middenmarkt tot 100 werknemers. Overigens zonder af te doen aan een volledig servicepakket (het online aanleveren van pensioenmutaties en inzage in pensioengegevens door werknemers).

Het FWP Compact is het tweede nieuwe pensioenproduct van Avéro Achmea onder de paraplu van verzekerbare arbeidsvoorwaarden dat aan het intermediair beschikbaar wordt gesteld. In de loop van dit jaar volgen nog een aantal nieuwe producten en services op het gebied van verzekerbare arbeidsvoorwaarden.

Vraag uit de markt

Het FWP Compact is een middelloonregeling waarbij de werkgever kan kiezen uit een aantal opties, bijvoorbeeld als het gaat om opbouwpercentages en franchises. Het nabestaandenpensioen kan zowel op opbouwbasis als op risicobasis worden verzekerd. Ook kan er een collectief Anw-hiaatpensioen worden meeverzekerd. Bij de bepaling van de productopties heeft Avéro Achmea sterk gekeken naar de keuzes die door werkgevers en intermediair in pensioenregelingen zijn gevraagd. Met het FWP Compact kan ruim 80 procent van deze aanvragen moeiteloos worden gedekt. Overigens kunnen werkgevers die uitgebreidere keuzes wensen blijven kiezen voor het reguliere Flexibel Werknemers Pensioen.

Het FWP Compact kent een zeer scherpe premiestelling door haar lage administratiekosten en het aangepaste tarief voor premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid.

Digitaal inzicht

Het FWP Compact is standaard uitgerust met een uitgebreid servicepakket. Pensioenmutaties kunnen online door werkgevers en intermediairs worden aangeleverd via Entrance. Ook kunnen intermediairs en werkgevers volgen wat de status van de pensioenmutatie is. Zij hebben namelijk digitaal inzicht in de Rekening Courant van de werkgever. Voor de werknemer is de pensioenstand 24 uur per dag digitaal te raadplegen via mijnpensioen.nl. Ook kunnen zij pensioenscenario's eenvoudig doorrekenen om de gevolgen te bekijken van eerdere of latere pensionering of omdat ze nabestaandenpensioen op de pensioendatum willen uitruilen tegen extra ouderdomspensioen.

Introductie

Vanaf 9 maart wordt het FWP compact geïntroduceerd bij de intermediairs van Avéro Achmea. De introductie zal in het teken staan van het motto ´less means more´.